Svetleće tegle

blog.kucnemajstorije.rs
Svetleće tegle


Već duže vreme viđamo po prodavnica i supermarketima ukrasne tegle sa svećama, ali ih obično naplaćuju trostruko više nego što zaista vrede. Tim Kućnih Majstorija je, stoga, odlučio da vam pokaže kako da u svega par koraka, sa svega par potrepština, napravite svoje. Mi smo ih postavili unutar kuće, ali bi one bile idealne i za terasu ili baštu, okačene o drvo.Mateijali:

- Procunjajte i potražite jeftinije, ali ipak ne skroz obične tegle. Savršeno bi bilo kada bi, poput naših, bile blago zaobljene i sa „ukrasima“, ali u obzir dolaze i tegle u boji, ili neobičnih oblika.

- Savitljiva žica

Postupak:

1.Uzmite žicu tek malo duža od obima „usta“ tegle, isecite je na pola i napravite kvačice na oba kraja, kao što je prikazano na slici.

2. Spojite oba kraja na „ustima“ tegle.

3. Potom isecite duži komad žive, na koji ćete prikačiti teglu, i takođe napravite kvačice na oba kraja. Pričvrstite je za „spojke“ od žice na teglama.

4. Gotovi ste sa teglama! Nije bilo teško, zar ne!

5. Sada vam ostaje samo da vaše nove, viseće tegle napunite sa malo peska u koji ćete umetnuti sveće. Mi smo koristili žuti pesak I bele sveće, ali vi, naravno, možete da ekperimentišete sa bojama koje se vama dopadaju.

Uživajte u neobičnim svetiljkama u kući i na otvorenom.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak