Marcel Wanders - Luksuzni enterijer Casa Son Vida

okomode.com
Marcel Wanders - Luksuzni enterijer Casa Son Vida


Casa Son Vida, ultra luksuzna vila, moderno dizajnirana i veoma ugodna za život. Enterijer se bazira na pridruženim prostorijama. 

Tec Architecture projektuje i gradi ultra luskuznu rezidenciju Casa son Vida u Palma de Mallorca, čiji enterijer dizajnira holandski kreator enterijera Marcel Wanders (Marcel Wanders Studio). Moderna i veoma luksuzna vila redefiniše arhitekturu tipično tradicionalnu na ovom ostrvu, prepoznatljivu po mediteranskom i toskanskom stilu. 

 

 

 

Nova građevina pleni svojim zadebljanjima, naglašenošću i oblinama, odvajajući i spajajući dve jedinice istovremeno. Ideja je bila da dva dela vile "žive" odvojeno i nezavisno jedan od drugog, spajajući svoje različitosti zadebljanim i naglašenim elementima na sredini, suprotstavljajući na taj način osnovne elemente.

 

 

Wanders nudi futurističko-moderni eksterijer koji je veoma funkcionalan. Bela boja je vodeća, kombinovana sa crvenim, crnim i zlatnim detaljima, kao i dominantnim staklenim površinama koje služe za odvajanje pojedinih prostorija. Dnevna soba donosi vesele boje, moderna je i dinamična. Pored nje je porodična soba, topla i veoma prijatna, sa kaučom i modenim jastucima.

 

 

Trepezarija je odvojena staklenim zidom, opremljena sofisticiranim nameštajem. Krasi je moderan luster na sredini prostorije kao i crni sto  sa stolicama za ručavanje.

 

 

Spavaća soba kreirana je u zlatno beloj kombinaciji sa idejom pridruženih prostorija, čime se koncept glavne spavaće sobe kompletira sa stojećim kaminom i kupatilom - kadom i umivaonikom. Luksuz, udobnost, komfor i opuštanje u savremenom dizajnu, vodeća je ideja Wandersa. Druga spavaća soba kreirana je po sličnom principu kao glavna, dok dvorište na raspolaganju ima i bazen.

 

 

Casa son Vida završena je 2008. godine, prostire se na 800m2, locirana na ostrvu Mallorca, Španija.


Izvor


Article viewed 4952 times