Zavese od perli

enterijer.rs
Zavese od perli


Zavesa idealna za letnji period, neodoljiva svojim raznolikom strukturom i bojama je svakako zavesa od perli za vrata i prozore. Iako asocira na hipi period i danas je rado korišćena i našla je svoju primenu kako iz praktičnih tako i iz dekorativnih razloga.
Zavese od perli se obično stavljaju na otvorena vrata u letnjem periodu kada je potrebno provetravanje unutrašnjeg prostora, a ujedno i kao zaštita od insekata. Najčešće se postavljaju na balkonska vrata i u zavisnosti od materijala od kojeg su napravljene stvaraju prijatan zvuk treperenjem na vetru.

U morskom ambijentu najčešće se koriste zavese od školjki. Za grad su tipičnije zavese od staklenih ili plastičnih perli. Može se koristiti i na ulaznim vratima ugostiteljskih objekata, prodavnica…


Svojim atraktivnim i šarenolikim izgledom razigravaju prostor. Pored zaštite od insekata uglavnom su namenjene za ulepšavanje prostora, a manje za stvaranje privatnosti.

Zavese od perli se takođe mogu koristiti i u dekorisanju enterijera. U enterijeru mogu vizuelno ograditi neki prostor i stvoriti blagu granicu izmedju dva prostora.  Tako mogu suptilno razdvojiti prostor kuhinje od trpezarije, dnevne sobe od trpezarije ili spavaće sobe od garderobe… Mogućnosti su velike. U kombinaciji sa rasvetom mogu se postići zanimljivi efekti kada su u pitanju staklene perle.


Dekoracija od perli se može naći i na zidu. Možete dodatno dekorisati prazan zid kačenjem zavese od perli, školjki, suvog cveća, kamenčića… Zavesa od perli se  može kombinovati i s draperijom na prozoru, radi estetike.


Zavesa od perli se lako pravi. Osmislite svoju originalnu zavesu za leto. Kao materijal vam pored perli i školjki može poslužiti dugmad, šuplja testenina obojena u razne boje, tkanina…

Zavese od perli


Još jedna vrsta zavesa je popularna u dekorisanju enterijera. To je zavesa od končanih resa. Ove zavese su dostupne u širokom spektru boja, a može se kombinovati i više boja. U enterijeru ne ostaju neprimećene. Najčešće se koriste u spavaćim sobama. Često se mogu videti i u enterijerima restorana, kafića, klubova…


Izvor


Article viewed 23284 timesspajderwumen
kosta
Ratko
Anonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak