שנת הלימודים בפתח וילדיכם יחזרו לפקוד בקרוב את ספסל הלימודים. כיצד נוכל להנעים עבורם את הזמן בו הם שוקדים בחדרם על הכנת שיעורי הבית, ועל מה חשוב לשים דגש בעיצוב פינת עבודה עבורם?

ההמלצה הראשונה היא לשתף את הילדים בעיצוב פינת העבודה שלהם, עוד בטרם התחלת התהליך. מיכל יקל ורות פלמון מ"השיפוצניקיות - נגיעות של צבע", מסבירות: "לילדים יש תובנות ברורות על מה אוהבים ומה לא. בנוסף, השיתוף ישפר את המעורבות של הילדים ואת הרצון שלהם להשתמש בפינה שנבנתה".

נורית גפן, מעצבת פנים ומנהלת פורום עיצוב פנים באתר www.bvd.co.il, ממליצה לתכנן את פינת העבודה כך שתוכל לשמש את הילדים גם בעתיד לכשיגדלו, ולהתייחס לתכנון בדומה לאופן שבו מתייחסים לתכנון פינת עבודה למבוגר.

"למרבית הילדים יש היום מחשב, טלפון סלולרי וגאדג'טים למיניהם, שיש להכין עבורם תשתית מתאימה. אפשר להתקין 'יחידה משרדית' עם שקעים ונקודות טלפון, וכן לחסוך שימוש בכבלים באמצעות שימוש בלפטופ, שגם חוסך מקום עבור הכונן ומאפשר אחסון של המחשב במגירה", אומרת גפן.

תכנון פינת עבודה לנער בתיכון

גפן בחרה בעיצוב שלא מכביד על החדר ושמשדר בגרות וענייניות, כך שיוכל לשמש את הנער גם בעתיד. משום כך נבחר שולחן ללא מגירות עם רגלי מתכת בשילוב זכוכית, וכסא משרדי באיכות טובה. כמקום אחסון חלופי נבחרו מגירות שקיימות בארון הבגדים ומדף פינתי בצבע אדום בוהק, ששובר את הצבעוניות המונוכרומטית של שחור-לבן-אפור ששולטת בחדר. המדף מאכלס גם מערכת סטריאו וספרים.


פינת עבודה לנער בתיכון. עיצוב: נורית גפן. התמונה באדיבות "בניין ודיור"

פינת עבודה לילדה בתיכון. עיצוב: נורית גפן. התמונה באדיבות "בניין ודיור"


פינת עבודה לילדה ביסודי. עיצוב: נורית גפן. התמונה באדיבות "בניין ודיור"