Dilema zvana odabir ulaznih vrata

enterijer.ba
Dilema zvana odabir ulaznih vrata


Vaša ulazna vrata nisu samo ulaz u vašu kuću: ona pokazuju kakva je vaša kuća ustvari, da li je formalna i dostojanstvena, jednostavna ili puna boja.Mali detalji često prave veliku razliku u načinu na koji se ulazna vrata doživljavaju. Kao i kod većine stvari, prvi utisak je najbitniji.

Evo nekoliko savjeta kako odabrati odgovarajuća vrata:

Odaberite ona koja će se uklopiti sa dizajnom u vašem domu

Obavezno ih uskladite sa stilom u kojem je vaš dom opremljen. Ukoliko je to tradicionalan stil, nemojte kupovati vrata modernog izgleda. Puno bolje će izgledati ukoliko vrata budu pratila stil enterijera vašeg doma.

Odaberite odgovarajuću obradu vrata

Ovo će zavisiti isključivo od onog što vi volite. Da li biste željeli ofarbana vrata ili drvena koja su samo prelakirana zaštitnim lakom?

Ofarbana vrata su jednolična i na njima se neće vidjeti šare i prorezi na drvetu. Ukoliko ste ipak ljubitelj neprolazne ljepote drvenih vrata, onda ih kupite. Samo vodite računa da ih svakih nekoliko godina morate osvježiti  novim zaštitnim lakom. Ukoliko su vrata na kući, a ne u stambenoj zgradi, onda će biti više izložena vanjskim utjecajima i na taj način drvo će početi pucati i kriviti se.

Odaberite pravi materijal

Neka vrata su napravljena od punog drveta, neka od čelika, a neka od stakla. Ukoliko volite sigurnost, onda odaberite ona koja su od čelika.

U današnje vrijeme postoji veliki izbor blindiranih i protiv-provalnih vrata koja su napravljena od teškog, galvaniziranog čelika unutar drvenog ili čeličnog okvira, sa gustom, poliuretanskom pjenom koja izolira skoro pet puta bolje od običnog drveta.

Staklena vrata mogu biti napravljena od duplog stakla kako bi se pospješila izdržljivost. O ovakvim vratima biste trebali dobro razmisliti ukoliko želite zaštititi svoju privatnost.  Možda umjesto providnog stakla da odaberete ornament, pjeskareno ili mliječno staklo.

Pri odabiru, tražite:

1.    Odgovarajući stil
2.    Lako postavljanje
3.    Odgovarajuću veličinu
4.    Izdržljive materijale


Izvor


Article viewed 1097 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak