Ne bacajte staro ogledalo, napravite novi ram

poslovnazena.biz
Ne bacajte staro ogledalo, napravite novi ram


Ram vašeg ogledala u kupatilu ili hodniku izgubio je sjaj ili vam je jednostavno dosadio? Ne morate kupovati novo ogledalo niti ram, s malo troška i truda možete napraviti unikatne primerke i osvežiti enterijer. Mi imamo par ideja.

Od materijala, neophodni su vam fini brusni papir, silikonski pištolj i beli lepak.

Ram možete ukrasiti školjkama, peskom, kamenčićima, grančicama, stakalcima u boji, malim keramičkim pločicama, perlicama, dugmadi ili šta god nađete u domu ili u specijalizovanim dućanima sa hobby opremom.

A kako?
Lako!

Ukoliko je ram ogledala drven i ima boju koja vam se ne sviđa, odstranite je finim brusnim papirom. Ako želite novu boju, moraćete skinuti postojeću u celosti.

Ram od školjki

Školjke možete i kupiti, a možete i iskoristiti one u domu koje ste donosili s letovanja. Svaku školjku zalepite silikonskim pištoljem za rub rama. Možete grupisati školjke po veličini i boji kako bi lepo dizajnirali ram, lepiti ih po celom okviru ili samo na par mesta.

Na isti način okvir možete obložiti mozaikom od komadića raznovrsnih keramičkih pločica, stakalaca u boji ili jednobojnih, kristalima ili pak starih CD-a.

Prirodni materijali uvek unose notu topline pa će se ram od grančica savršeno uklopiti kako u zimsko tako i u letnje godišnje doba.

Peščani ram

U plastičnoj posudici pomešate lepak i pesak. Kada ste dobili jednoliku smesu, nanesite je na okvir u sloju debelom oko 0,3-0,5 centimetra. Pustite da se prosuši preko noći.

Želite li peščani ram ukrasiti dodatno, nakon što ste naneli smesu lepka i peska, pritisnite školjke, kamenčiće ili stakalca na smesu na ramu.

Izvor


Article viewed 5463 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak