Radni sto: Važan koliko i krevet

moj-dom.me
Radni sto: Važan koliko i krevet


Za stolom provodite mnogo vremena. Bio sto u kancelariji ili u vašem stanu, sjedeći za njim provešćete toliko vremena da zaista zaslužuje da obratite pažnju na izbor.Danas postoje odlični modeli stolova raznih izrada, veličina i stilova. Bez obzira na to je li klasičnog ili savremenoga oblika, dobar sto je važan koliko i krevet u spavaćoj sobi.

Taj vaš posvećeni radni kutak ne mora da bude okružen hrpom žica. Postoje stolovi sa kojima možete da riješite i taj detalj.

Nemojte dopustiti da na stolu imate gomilu razbacanih stvari. Ne kaže se tek tako kako je haos na stolu, haos u glavi. Osim monitora i tastature, na stolu bi trebalo da imate još nekoliko sitnica koje ćete koristiti, a koje će unijeti i malo vedrine.

Želite li sto da ispunite energijom, stavite na njega male stvari koje u feng shuiju simbolizuju pet elemenata.

Uređenje prema stranama svijeta

Na sjeverozapadnoj strani stola stavite priključak za kompjuter, a na sjeveroistočnoj kristalni pritiskivač za papire.

Istočnu stranu stola trebalo bi da ukrasite vazom u kojoj je svježe cvijeće, a na jugoistočnoj neka ponosno stoji neka zelena biljčica koju redovno zalivajte.

Jug neka bude rezervisan za lampu, najbolje crvenu. Osim nje, možete da stavite bila šta crveno, čak i mapu.

A sjever stola? Na tu stranu stavite samo svoju omiljenu čašu ili šoljicu. Naravno, u kojoj je čaj.

Traženje najboljeg pogleda

Ako možete, stavite sto da gleda prema vratima. Taj će vam položaj omogućiti dobru preglednost. Sveobuhvatni pogled na prostoriju poboljšaće vašu kontrolu nad samim prostorom i zadacima koje obavljate. Imaćete više samopouzdanja.

Ako pogled kroz prozor nije privlačan, prikrijte to cvijećem, može biti kaktus ili bambus koji su simboli sreće i smirenosti koja vam je zbog svakodnevnog stresa potrebna. Potražite biljku spathiphyllum, za koju se vjeruje da upija negativna zračenja iz okoline.

Između stola i ostalog namještaja pokušajte da ostavite 10 do 25 santimetara praznog prostora radi boljeg protoka energije.

Isprobavanje stolica

Osim stola, najvažniji predmet je stolica, naravno sa točkićima, da vam sve bude na dohvat ruke. Nemojte štedjeti pri izboru lvalitetne. S obzirom na njenu funkciju, važno je da bude ergonomski oblikovana.

Najbolje bi bilo kada biste naslon mogli da prilagodite po visini zbog lumbalnoga dijela kičme. U prodavnici stolicu obavezno isprobajte bez ustezanja. Sjednite, okrećite se, naginjite lijevo-desno kao dijete i tek kad počnete da uživate sjedeći u njemu, tada ga kupite.

Vodite brigu o tome da uskladite boju stolica sa ostalom opremom. Neka boja bude optimistična i stimulativna.


Izvor


Article viewed 3961 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak