Nova metoda dekorisanja zidova

savremena zena
Nova metoda dekorisanja zidova


Postavljanje zidnih pločica, tapeta ili bojenje predstavlja uobičajno dekorisanje zidova. Ali, zašto uvek ići na uobičajno?! Iako često pomislimo da su dizajneri prevazišli sami sebe novim konceptima dekorativnih pločica, tapeta, načina bojenja, prijatno nas iznenade novim proizvodima. Sada je to nova metoda uređenja zidova – ikonasti zidni paneli.
Nova tehnika oblaganja zidova ikonastim panelima je tehnika dekorisanja gotovim dekorativnim oblogama sa definisanom trodimenzionalnom teksturom. Ako biste želeli dekorisati zid s nešto više teksture i trodimenzionalnije od onoga što možete postići bojenjem, ili tek niste voljni baviti se valjkom i četkama, raspitajte se za mogućnost oblaganja zidova industrijskim ikonastim panelima.

Gotovi zidni paneli prekriće veće zidne površine i pritom vas poštedeti vremena neophodnog za lepljenje svake pločice pojedinačno, kao i pratećih aktivnosti poput merenja, ravnanja i čišćenja. Ove univerzalne panele možete za zid zakucati ekserima, pričvrstiti vijcima, zalepiti ili jednostavno na njega obesiti, a testerom ih je moguće obraditi i skratiti prema potrebi i tako prilagoditi prostoru i nameni. Prednosti zidnih panela su: moguće ih je postaviti preko već postojećih pločica, ne traže nikakvu podlogu, postavljaju se bez nereda, površina im se lako čisti brisanjem, zadržavaju toplotu, smanjuju uticaj kondenzacije, širok izbor boja, a moguće ih je naručiti i preko Interneta.

Kupatilski zidni paneli pogodni su za postavljanje u standardnim ili kupatilima s podnim tuš-kabinama, kao i u samim tuš-kabinama, u prostorima poput wellness i spa centara. Posebno duge panele moguće je postavljati i kao zaštitne ili dekorativne plafonske obloge.
Postoji nekoliko različitih stilova zidnih panela: s efektom keramičkih pločica, mozaičnim i keramičkim efektom, kao i s uzorkom drveta. Postoje tradicionalni drveni paneli, koji prostoru daju rustični i grubo tesani izgled. Tu su i luksuzne ploče napravljene od poliranog drveta hrasta, kao i skupoceni paneli pravljeni od tikovine i palisandrovine, koji odlično izgledaju u komercijalnim i rezidencijalnim objektima.

Aluminijum, plastika i drugi materijali zamenjuju drvo u modernistički opremljenim enterijerima. Ovi materijali eliminišu probleme drveta kao što su teško uklanjanje prljavštine, prašine, napade insekata i visoke troškove održavanja.
Prozirni plastični paneli, usled probijanja svetlosti, stvaraju prijatan ambijent u enterijeru. Pravljeni od plastike, ovi paneli mogu sadržati korisna svojstva kao što je filtriranje štetnih UV zraka, dobru toplotnu i zvučnu izolaciju. Ušteda energije može rezultirati zamenom veštačke svetlosti prirodnom i sprečavanje gubitka toplote zimi i dobitak toplote leti.

Osim vrlo traženog mermernog ili dizajna s uzorkom drveta, u ponudi je i široka paleta panela s mozaičnim uzorkom, koji će u potpunosti izmeniti izgled svakog kupatila, bez previše truda uloženog u otklanjanje posledica složenog građevinskog zahvata, što mnogima predstavlja najgori deo renoviranja.
Zanimljive su i raznovrsne teksture, koje će zadovoljiti očekivanja i onih najizbirljivijih. Zidove će učiniti jedinstvenim i drugačijim od svega do sada viđenog, a mogućnost izbora iz široke palete boja i tekstura pružiće svakome priliku da prostor osmisli i uredi u svom stilu. Sa jedinstvenim uzorcima, koji se kreću od tradicionalnog do savremenog dizajna, apstraktnog, uzoraka iz prirode, ikonasti zidni paneli postaće zvezde vaših enterijera.


Izvor


Article viewed 7445 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak