Dnevna soba – veseli kutak u dnevnoj sobi

sredidom.dom
Dnevna soba – veseli kutak u dnevnoj sobi


Dnevna soba, kao zajednička prostorija u kojoj boravi cela porodica treba da bude udobna, da u njoj vlada vesela atmosfera, da poziva na odmor i druženje. Ona bi trebalo da je po meri svakog člana porodice i da odgovori na sve zahteve svojih korisnika. Čak i ako je male površine, promišljenim uređenjem, dnevna soba može sadržati pored garniture za sedenje i kutak za odmor uz novine ili knjigu.Garnitura


Izvor: Grahamandgreen.co.uk.

Garnitura za sedenje je najčešće sastavljena od troseda, dvoseda i fotelje, ili je dizajnirana tako da popunjava ugao sobe. Napravite korak napred i odaberite dve sofe na koje mogu sesti tri osobe, postavite ih jednu naspram druge kako bi druženje bilo udobnije, a umesto klasičnog stola postavite veći tabure i na njega stavite tacnu koja će pružiti stabilnu površinu za čaše, činije i slično. Kada ste sami ovaj tabure će veoma prijati Vašim nogama. Ovakvom garniturom ćete vrlo efektno stvoriti prijatan i veseo ambijent.

Fotelje


Izvor: Grahamandgreen.co.uk.Izvor: Grahamandgreen.co.uk.

Fotelje su idealni komadi nameštaja za formiranje kutka u svakom dnevnom boravku. Uvek su predviđene za jednu osobu i njihove dimenzije su takve da čine zanimljiv detalj u svakom enterijeru, ukoliko su neobičnog dizajna i jarke boje. Kada su smeštene u ugao i grupisane sa stolićem, tabureom za noge i visokom lampom, onda čine odličan kutak za odmor uz knjigu. Mogu se nabaviti i takve fotelje koje imaju produženo sedište pa se u njima može udobno smestiti i za popodnevnu dremku.

Tapete


Izvor: Flickr.com.

Tapete su izuzetna dekoracija u svakom enterijeru, pa tako i u dnevnom boravku mogu napraviti odgovarajuću atmosferu ukoliko su dobro uklopljene sa nameštajem i detaljima. Osim dekorativnih tapeta koje su najčešće jednobojne sa različitim dezenima, ili su potpuno prekrivene štraftama, talasima, floralnim motivima i slično, u nekoliko boja, tapete mogu biti napravljene od fotografije, pa se takve zovu foto tapete. Ove foto tapete prave takve vizuelne doživljaje koji mogu snažno uticati na enterijer. One mogu proširiti prostoriju, smanjiti je, uneti svetlost, stvoriti pogled koji oduzima dah, i još mnogo toga. Foto tapete su odličan izbor za svaki veseli kutak u domu.

Lampe


Izvor: Grahamandgreen.co.uk.

Osvetljenje je ključ svakog enterijera, a naročito dnevne sobe. Obzirom da je namena ove prostorije odmor i druženje, shodno tome treba i odabrati rasvetu. Stojeće, podne lampe odlično su rešenje jer ne stvaraju suviše svetlosti pa prave intimnu atmosferu, mogu se usmeriti samo na jedan kutak u prostoriji. Osim toga, one se mogu premeštati po potrebi, i na taj način svakim sledećim korišćenjem one stvaraju novu sliku jedne iste sobe.


Izvor


Article viewed 6333 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak