Najbolje je vijugavo stepenište

enterijer.ba
Najbolje je vijugavo stepenište


Stepenište je važan provodnik ch'ija u domu, zato se potrudite da ga učinite povoljnim.Kad stepenište nije povoljno, kao efekat javljaju se teškoće u zarađivanju novca i napredovanju u karijeri. Prema tome, ako živite u kući ili stanu koji ima dva glavna nivoa, dobro pogledajte svoje stepenište. Zajednička stepeništa u stambenim zgradama, koja koriste svi stanari, ne smatraju se dijelom vašeg stambenog prostora.

Sigurno, čvrsto i široko

Ipak bi, međutim, trebalo da imaju što je više moguće dobrih Feng Shui obilježja. Za početak, gledajte da vaše stepenište bude sigurno, čvrsto, široko i ne suviše strmo. Stepenište koje djeluje nesigurno, s otvorima ili rupama, veoma je nepovoljno.

Vjeruje se da je najbolje vijugavo stepenište, jer ono usporava prolazak ch'ija i primorava ga da krivuda na svom putu kroz dom. Spiralno stepenište nije povoljno i trebalo bi da bude ograničeno na spoljni dio vašeg životnog prostora, recimo, baštu. Naime, ono podsjeća na vadičep, i zbog takvog izgleda vjeruje se da ono povrijeđuje samo srce doma.

Blago zakrivljeno stepenište

Kad je vaše stepenište blago zakrivljeno, ali solidno i ima odgovarajuće gelendere, smatra se da je dobro koliko i pravo vijugavo stepenište. Pravolinijska stepeništa su dobra i ne nanose štetu, ali možda ćete morati da na neki način usporite ch'i ukoliko se nalaze direktno nasuprot ulaznih vrata.

Stepenište je najbolje postaviti negdje sa strane, i to po mogućnosti na istoku, a može i na lijevoj strani doma (vaša lijeva strana kad gledate napolje). Idealno bi bilo da je dno stepeništa šire od njegovog vrha, jer to simbolizuje veliko bogatstvo koje ulazi u unutrašnjost vašeg doma. Također, pobrinite se da stepenište ne počinje od glavnih vrata, jer će se ch'i prebrzo penjati njime. A ako je ipak tako, postavite neku vrstu pregrade.

Izvor


Article viewed 3290 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak