Više nivoa u domu

enterijer.ba
Više nivoa u domu


Domovi podijeljeni na više nivoa mogu da izazovu probleme ljudima koji u njima žive.Nestabilna energija koja postoji može da izazove različite tipove loše sreće i neuspjeh. Iskusni stručnjaci za Feng Shui ne podstiču formiranje više nivoa unutar doma. To je zato što više nivoa izaziva ozbiljne poremećaje u protoku ch'ija i loše utječe na neometan ulazak dobre sreće u dom.

Poželjna je jedna etaža

Također, različiti nivoi poda isto tako prouzrokuju da energija postane nestabilna. Poželjno je da dom ima samo jednu stambenu etažu i odista, domovi čiji enterijer ima više etaža smatraju se krajnje nepovoljnim.

Ako živite u domu koji ima više nivoa i ne možete da se preselite, morate da stvorite određenu ukorjenjujuću energiju koja će stabilizovati postojeće uzdrmano okruženje. Ukoliko u stanu ili kući imate dva ili više nivoa poda, onda najbolji lijek za postojeću situaciju predstavlja unošenje mnogo velikih dekorativnih biljaka u unutrašnjost vašeg doma. Time se pojačava moć ch'ija drveta, a pošto energija drveta kontroliše energiju zemlje, obezbjeđuje se i stvaranje mnogo postojanijeg, ukorjenjujućeg okruženja u domu.

Biljke kao rješenje

Također, dekorativne biljke će simbolično pustiti korjenje u zemlju i stvoriti dodatnu stabilnost Feng Shuija doma. Ovaj lijek je najbolji način za prevazilaženje nestabilne energije koja je prouzrokovana podijeljenim nivoima.

Uz to, uvijek imajte na umu da bi prostorija koja se koristi kao dnevna soba uvijek trebalo da se nalazi na najnižem nivou, dok bi viši nivo trebalo koristiti kao trpezariju.

Izvor


Article viewed 4026 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak