Stanovi koji štede energiju

blic.rs
Stanovi koji štede energiju


Svetska ekonomska recesija koja se odrazila i na tržište nekretnina u Srbiji i dovela do značajnog pada i ponude i tražnje, ipak je donela i nešto pozitivno.Naime ,u nastojanju da pridobiju kupce kojih je znatno manje nego prethodnih godina, investitori se opredeljuju za gradnju kvalitetnijih objekata. Jedna od važnih stavki kvaliteta jeste energetska ekonomičnost zgrade. To konkretno znači ugradnju materijala koji obezbeđuju odličnu toplotnu izolaciju, vođenje brige o toplotnim mostovima kao i ugradnju niskoemisionog stakla. GP “Greda” iz Valjeva je među prvim investitorima koji u gradnji primenjuju savremena rešenja za toplotnu i zvučnu izolaciju svojih objekata.

 

Ovakav sistem gradnje omogućava korisnicima znatno niže troškove grejanja s obzirom da svaki stan ili lokal ima svoj kalorimetar i grejanje se plača prema potrošnji energije, koja je u ovim objektima znatno manja. Takođe to podrazumeva da su i troškovi rashlađivanja u letnjem periodu manji. Preduzece “Greda” iz Valjeva postoji i uspesno posluje već 17 godina. Samo u poslednjih 10 godina “Greda” je izgradila i prodala u Beogradu preko 1500 stanova i lokala i oko 300 stanova i lokala u Valjevu. U “Gredi” kažu da njihovi kupci imaju potpunu pravnu i finansijsku sigurnost, s obzirom da je ceo proces vođenja investicije u njihovim rukama, počev od pribavljanja lokacije, preko projektovanja, obezbeđivanja saglasnosti i dozvola za gradnju, izvođenja radova pa do uknjiženja i prodaje novoizgrađenog prostora. Zbog svega toga “Greda” se ubraja u najpouzdanije investitore u oblasti visokogradnje. “Greda” trenutno ima u fazi gradnje dve lokacije u Beogradu i dve u Valjevu.

 

U Beogradu je u toku gradnja stambeno-poslovnog objekta u Ivankovačkoj ulici broj 8-10. Radi se o dve lamele spratnosti: dva nivoa podruma sa garažama, prizemlje sa lokalima i pet spratova sa ukupno 59 stanova raznih struktura, od garsonjera do četvorosobnih stanova. To je ukupno 3500m2 neto prodajnog stambenog prostora, 1300m2 poslovnog prostora i 900m2 garaznog prostora.
Objekat će biti opremljen komfornim liftovima, video interfonom, hodnici i stepenište će biti obloženi granitom. Svaki stan će imati sigurnosna ulazna vrata, kvalitetnu unutrašnju stolariju od medijapana, hrastov parket prve klase. Radijatori su aluminijumski veoma lepog dizajna, kvalitetna keramika sa bordurama, kupatila moderno opremljena. Fasadna stolarija je od kvalitetnih uvoznih PVC profila sa nisko emisionim staklima.


Ništa lošije neće biti opremljeni ni ostali objekti čija je gradnja u toku.
Inače menadžment “Grede” se trudi i uspeva u nastojanju da svaki sledeći objekat bude vidljivo bolji i kvalitetniji od prethodnog.

Izvor


Article viewed 4323 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak