Dočekajte vašu bebu u zdravom okruženju

enterijer.ba
Dočekajte vašu bebu u zdravom okruženju


Pripremanje sobe za bebu zahtijeva puno planiranja, a Feng Shui vam može pomoći da imate dobru osnovu.Treba vam zdrava, izbalansirana Feng Shui soba u kojoj će rasti vaše dijete. Soba koja će biti inspirativna, uzbudljiva i zanimljiva.

Sretno i zdravo dijete

Dobar protok Feng Shui energije u bebinoj sobi će nesumnjivo rezultirati sretnijim i zdravijim djetetom, dok će soba sa slabom Feng Shui energijom učiniti da beba loše spava i da bude bolešljiva.

Prije nego počnete uređivati sobu, prepustite se svojim osjećajima. Razmislite kakva bi to soba mogla biti utočište koje će omogućiti relaksaciju i zbližavanje sa vašom bebom. Dobar Feng Shui uvijek čini da se osjećate dobro, zato dekorirajte u skladu sa svojim osjećajima.

Dodatni savjeti

  • Napravite harmoniju mekih Feng Shui boja u sobi. Nemojte se držati tradicionalne roze i plave. Odaberite boje koje zaista volite, boje koje vas čine smirenim.
  • Postavite nekoliko izvora svjetlosti u sobi kako biste ih mogli koristiti tokom različitih dijelova dana i noći: ovo će doprinijeti balansiranoj Feng Shui energiji.
  • Držite krevet vaše bebe dalje od vrata i nemojte postavljati puno električnih aparata blizu njega. Nemojte ga postavljati ni u liniji sa vratima, niti u sredini, niti pod prozor.
  • Koristite prirodne materijale gdje god je moguće - posteljina, zavjese, pod, ćilimi, namještaj i igračke. Radije birajte drvo nego plastiku.
  • Tretirajte čulo mirisa vaše bebe sa poštovanjem - otvarajte prozore svaki dan kako biste unijeli svjež zrak u prostoriju i uživajte u mirisima nježnih esencijalnih ulja kao što je kamilica, ruža, vanilija i lavanda.

Izvor


Article viewed 5572 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak