'Ugnijezdio' se na drvetu visokom 15 metara

net.hr
'Ugnijezdio' se na drvetu visokom 15 metara


Poput ptice  • orange.co.uk

Kineski farmer Xiong Yuhu, inspiriran pekinškim stadionom Ptičje gnijezdo, izgradio je kuću na drvetu visokom 15 metara. Kućica ima kupaonicu, kuhinju, spavaću sobu i dnevni boravak i spremna je za useljenje.

'Stadion Ptičje gnijezdo izgleda kao pravo ptičje gnijezdo na tlu i upravo sam u njemu pronašao inspiraciju za gradnju svog gnijezda na drvetu', izjavio je 63-godišnji farmer Xiong Yuhu za medije, prenosi China Daily.

FOTO: Kuća u krošnji stabla
Farmer Yuhu iz sela Xingping, u provinciji Hunan, kuću je izgradio na drvetu žižula visokom 15 metara, a s tlom je povezana dugim drvenim stepenicama. U cijelosti je izgrađena od drveta, osim prozora koji su aluminijski, a do sada je utrošio 30.000 yuana, tri tisuće funti. No, namjerava je dodatno urediti, pa se na toj svoti neće dugo zadržati.

Nalazi se u neposrednoj blizini šume bambusa, duga je 4,1 metar, široka 4 metra i visoka 3,5 metara.

Planinska kuća pod zemljom
 U kući je izgradio kupaonicu s toaletom i tušem, a vodu dobiva iz rezervoara koji se nalazi na krovu kuće. Ima i kuhinju, dnevnu sobu, u kojoj je i televizor, te spavaću sobu. Kako tvrdi, kuća na drvetu je potpuno sigurna i u nju može stati 18 ljudi.

Iako njegova supruga Wang Su'an ne dijeli njegovu strast prema kući-gnijezdu, Yuhua to ne zabrinjava. Uživa provoditi vrijeme na drvetu.

'Najčešće se popne na drvo nakon doručka, nekada i prije, a ima dana kada ne silazi sve do večere. Većinu dana provodi gore, ponekad ga u ponoć moram zvati da siđe', rekla je Su'an.

Kako je sam Yuhu potvrdio, kuća na drvetu još nije završena, a njegovi se planovi često mijenjaju. Namjerava izgraditi terasu i mali vrt, u kojem bi mogao saditi povrće, te utrošiti nešto novca na unutrašnje uređenje.

Izvor


Article viewed 1427 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak