Savršeno osvijetljen kutak za čitanje

net.hr
Savršeno osvijetljen kutak za čitanje


U grozničavoj jurnjavi koja je dio naše svakodnevice, kutak u kojem se možemo potpuno opustiti i pobjeći od ostatka svijeta važniji je no ikad. Čitanje je jedna od aktivnosti koja nas najbolje opušta, a za to vam je potrebna i odgovarajuća rasvjeta.Dobra rasvjeta kutka za čitanje bit će presudna za to hoćete li uz dobro štivo ostati pet minuta ili 'samo dok završite još jedno poglavlje'. Donosimo vam nekoliko savjeta kako ćete najbolje osvijetliti svoj kutak za čitanje.

  • moja4zida

Procijenite trenutne izvore svjetlosti

Iako vam čini da imate dovoljno svjetla u svom kutku za čitanje, uvjerite se da imate barem dva izvora svjetlosti. Najbolje je kada je jedan od njih prirodni izvor svjetlosti. Drugi izvor neka bude stolna svjetiljka, visoka svjetiljka koja se nadvija nad vama ili zidna svjetiljka. Sjednite u svoj kutak za čitanje nekoliko puta u različito doba dana kako biste najbolje zamijetili koja vrsta svjetla vam nedostaje.

  • moja4zida

Inspiraciju za odabir potražite u medijima koji se bave uređenjem interijera, kako biste otkrili koju svjetiljku - jednostavno morate imati. Odaberite između masivnijih svjetiljki ili onih na čiju ćete prisutnost gotovo zaboraviti, zahvaljujući manjim dimenzijama i prozračnoj izvedbi. Ako imate na raspolaganju raskošniju kvadraturu kutka za čitanje, odlučite se za podnu svjetiljku za čitanje te nekoliko manjih stolnih svjetiljki koje ćete rasporediti u cijelom prostoru. Odaberite rasvjetu koja vas inspirira i zbog koje ćete što više boraviti u svom osvijetljenom kutku, preporuka je časopisa Moja4zida.

  • moja4zida


Nekonvencionalni kutak za odmor

Naravno, najljepše je imati posebni kutak za odmor i čitanje koji uključuje udobni naslonjač i svjetiljku, no svaki se prostor u domu može pretvoriti u ugodni i jedinstveni prostor za čitanje.

  • moja4zida

Stoga su se dizajneri namještaja dosjetili inovativnim rješenjima u kojima kombiniraju nekoliko funkcija, poput komada namještaja koji u sebi ujedinjuju prostor za lješkarenje, policu i rasvjetu, kako biste svoj kutak mogli smjestiti u mali neiskorišteni prostor, poput onoga ispod stubišta.

Rasvjeta kutka za uživanje u štivu jednako je važna kao i udobni jastuci u koje ćete se zavaliti. Mogućnost transformiranja kutka u vašem domu u mjesto za bijeg i opuštanje ono je što puni ljudski duh, i čini korisnu stanku od buke mobitela i računala. Učinite svoj kutak za čitanje jednako inspirativnim kao što je i vaš omiljeni roman, savjetuje časopis Moja4zida.

Izvor


Article viewed 7431 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak