Kad knjiga caruje

enterijer.ba
Kad knjiga caruje


U vijeku u kojem caruje internet i moderna tehnologija, knjiga vodi vrlo neravnopravnu i tešku bitku sa digitalnim formama kojih je sve više na tržištu. Međutim, još postoji osjećaj da je knjiga najljepši poklon, a miris nove ili stare knjige i dalje je mnogima najdraži miris.Međutim, još postoji osjećaj da je knjiga najljepši poklon, a miris nove ili stare knjige i dalje je mnogima najdraži miris.

Oplemenjuje dom

Svakom enterijeru u kojem se nalazi daje poseban pečat. Pristaje uz hotelske holove, neobične kafiće i barove, uz dnevne sobe, trpezarije, kuhinje, dječije sobe. Jednostavno, pristaje svakom mjestu gdje ima ko da je čita. Bilo da ih imate pregršt ili samo nekoliko komada, gdje god da ih stavite, prostor će ličiti na dom i oplemenit će ga.Knjiga može imati pregradnu funkciju, odnosno može poslužiti kao transparentan pregradni zid. Također, može imati praktičnu namjenu - knjige možete odložiti ispod stepeništa i tako popuniti prostor, te osnovnu - knjige bi činile centralni dio enterijera i namještaj bi bio usmjeren ka njima.Također, mogu služiti i kao 'ukras' na policama i da popunjavaju prostor sa svrhom.

Vaše utočište

Maštovita i unikatna polica ispunjena knjigama može uljepšati životni prostor i razbiti stereotipe klasičnih polica i knjiga na njima.Potrebno ih je čuvati od vlage i vlažnih prostora, kao i previše osunčanih djelova stana. Na taj način knjiga će duže trajati i zadržat će svoj prvobitni izgled.

Bilo da stoji kraj uzglavlja ili na polici u hodniku, knjiga ima svoju prošlost, sadašnjost i budućnost. Baš kao što je i vaš dom, tako je i knjiga vaše utočište.


Izvor


Article viewed 4136 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak