גלי העלייה הגדולים בתחילת שנות ה-90, לא רק שהשפיעו על המאזן הדמוגרפי בארץ, אלא גם שינו את כל תפיסת הדיור שלנו. מחדרים גדולים ומרווחים שנבנו עד אז הפכה הבנייה לפונקציונלית יותר והחדרים הפכו קטנים הרבה יותר.

בשנים האחרונות מגמה זו רק התחזקה נוכח מצוקת הדיור והמחסור בשטחי בנייה וכיום חדר בגודל 9 מ"ר או סלון בגודל של 25 מ"ר נחשבים בגדר ממוצע.

אז אם אתם עומדים מיואשים אל מול החלל הקטן בו אתם מתגוררים, אתם יכולים להתעודד. עיצוב נכון של החלל יכול להגביר את תחושת המרחב ולאפשר לכם לאחסן לא מעט דברים בשטח יחסית קטן.

להפוך את החלל הקטן לגדול ומרווח
ספת ישיבה הנפתחת למיטה זוגית של חברת מילאנו בדינג, 55 אלף ₪ והיא שלכם (צילום יח"צ)

הפחיתו עומסים
הכלל הראשון והחשוב ביותר ליצירת מראה גדול ומרווח הוא בראש ובראשונה להפחית עומסים. עודף ריהוט, טקסטיל, אביזרי נוי יוצרים תחושה של צפיפות ושל חלל קטן ולכן כשלב ראשון, מומלץ להיפרד מכל רהיט או אביזר נוי שתופס נפח גדול בחלל ולא משמש כפונקציה נוספת.

השלב השני בעיצוב החלל הקטן הוא בחירת הרהיטים.

מעצבת הפנים צביה וילצ´ק ממליצה לשלב בחלל הקטן ספות צרות עם ריפוד עדין בעל דוגמאות מתונות ובנוסף ללכת ריהוט בהזמנה אישית.

"ריהוט עם מידות ספציפיות הנבנה לרוב בהזמנה אישית הוא עדיף מריהוט מוכן שכן חללי התצוגה הם בדרך כלל גדולים מאוד עם תאורה שהיא לעתים מטעה מה שעלול לגרום לא פעם לבחירות שגויות", טוענת וילצ´יק, "כמו כן ריהוט דו שימושי ופונקציונאלי כדוגמת מיטה המשמשת כספה ונפתחת למיטה זוגית או הדום המשמש גם לישיבה וגם לאחסון הם פתרונות עיצוביים טובים בחללים קטנים".

להפוך את החלל הקטן לגדול ומרווח
מיטת קומתיים המתקפלת אל הקיר. הריהוט הדו תכליתי של מילאנו בדינג (צילום יח"צ)