Američka večera u kućnoj radinosti

enterijer.ba
Američka večera u kućnoj radinosti


Bez obzira koje elemente odaberete, ključ za dobru zabavu i opušteno druženje je u tome da se ne pretjera u detaljimaUpravo tako izgleda postavka ove 'tradicionalne američke večere'. Jednostavni detalji, kombinacija plavo – bijelog i ukusna večera, učinili su da 'jednostavno' djeluje savim dovoljno i ne pretrpano.

Domaćica je za dekoraciju iskoristila ono što joj je bilo pri ruci, a akcenat je stavila na hranu.

Tanjur podijeljen u tri dijela

Tradicionalno američko posluživanje podrazumjeva tanjur, koji je podijeljen u tri dijela: za pečenje, prilog i salatu. Tako je i ovdje. Uz glavni obrok poslužen je i kruh na posebnom tanjuru, a u američkim restoranima se on često servira uz maslac, kao zakuska.Čaše, escajg, posipači za sol i biber, stalak za salvete, sve je lijepo servirano, iako ništa od navedenog ne posjeduje neku skupocjenu notu. Međutim, upravo je čar sa malo napraviti mnogo, držeći se starog i provjerenog principa 'manje je više'.

Atmosfera za intimno druženje

Sitnice su uklopljene, a svijećnjaci daju prisnu atmosferu za intimno druženje. Ovo je također jedno od onih okupljanja gdje vedri razgovori i salve smijeha čine suštinu atmosfere, a hrana i dekoracija čine onu sekundarnu stavku.

Od razigrane plave u detaljima, preko šarenila boja na tanjurima, pa sve do neizostavnih muffina i cheese cake-a na kraju kao dezerta, uloženi trud se svakako isplatio. Ukoliko imate neku novu ideju za omiljeni obrok, podesite stol u američkom stilu i opustite se sa omiljenom grupom prijatelja.


Izvor


Article viewed 2454 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak