Spavajte u prirodnom.

enterijer.rs
Spavajte u prirodnom.


Danas, u svetu PVC-a, iverice, medijapana, plastičnih biljaka postoji jedna stvar koja bezuslovno mora da bude prirodna i opuštajuća. San. Tada treba napuniti baterije za novi dan, za nove izazove i nove pobede. Deca to najbolje znaju, njihov san je sabiranje utisaka onoga što su tog dana naučili.Ono što je dužnost rodutelja i onih koji se brinu o deci je da ima taj miran san obezbede.Na tržištu drvenih kreveta možete naći gomile krevetaca i krevetića za decu. Raznih oblika, boja, onih sa motivima iz crtaća, u obliku automobila za dečake i pepeljugina bundeva za devojčice. Jedini preduslov za sve te igre je da krevet bude od punog drveta ili furnirskih ploča i bojen bojama na vodenoj bazi.

Veliki je broj krevetaca i krevetića napravljenih od iverice. Ona kao materijal ima svojih prednosti, tako je i postala deo naših enterijera u velikom procentu. Međutim, zbog načina na koji se pravi, za spavanje nije pogodna. Za izradu ploča iverica i medijapana koriste se lepkovi koji se prave na bazi formaldehida, koji je štetan ako ga udišemo, i koji posle ugradnje isparava još nekoliko godina iz samih ploča. Podrazumeva se da poptpuno izbacivanje pomenutih ploča nije moguće, jer svi smo svesni njihovih kvaliteta i mogućnosti i svojstava koje imaju pri izradi nameštaja, kao i povoljna cena i laka obrada.

Postavlja se pitanje cene, koja je značajno veća za krevetiće od masiva. Većina krevetaca i kreveta je montažno-demontažna, zbog prenosa do fabrike ili kupca. Krevetac možete rasklopiti, upakovati u foliju i sačuvati za novu bebu, bilo vašu ili vašeg rođaka, prijatelja, kome ćete prodati po znatno manjoj ceni. Kako bi bilo dobro da onda kada je vama to trebalo niste morali da date toliki novac.

Svaki krevetac se može lepo ošmirglati da mu se skine stara boja i onda da se premaže nekom novom veselom bojom koja odgovara novom vlasniku. Za klasične krevete je jasno da kvalitetni masivni kreveti mogu jako dugo trajati, pa se tako i ulaganje u njega isplati. Svaki krevet može se ubaciti u novi enterier, a boje prilagoditi stavljanjem posteljine koja će pratiti dizajn vaše spavaće sobe, bilo u novoj ili samo novookrečenoj sobi. Ne zaboravite da koristite boje na vodenoj bazi ili uljane, jer poliuretan u brzo sušećim bojama nije dobar za udisanje u snovima.

Laku noć.


Izvor


Article viewed 4465 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak