Kako kreirati funkcionalan ured u ormaru?

enterijer.ba
Kako kreirati funkcionalan ured u ormaru?


Ukoliko razmišljate da svoj ured prebacite u kuću, a nemate dovoljno prostora, onda bi pretvaranje ormara u ured moglo biti najbolje rješenje za vas.Mnogi ormari nisu u potpunosti iskorišteni, tako da bi njihovo pretvaranje u kućni ured moglo riješiti vaš problem sa prostorom za odlaganje stvari i omogućiti vam da budete organizovani i funkcionalni u uredu.

Ukoliko razmišljate o pretvaranju vašeg djelimično korištenog ormara u ured, evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći.

Odredite koje funkcije su neophodne

Kada kreirate ured u ormaru, imajte na umu da to podrazumijeva i prostor za odlaganje stvari koji treba biti sveden na minimum. Budući da su ormari generalno mali, odredite koji elementi su neophodni, a koji su za dekoraciju i samo zauzimaju prostor. Organizirajte registratore i pribor za kancelariju u kutije, ormariće i police.

 

 

Učinite vašu kancelariju inspirativnom

Samo zato što pretvarate postojeći ormar u kancelariju, ne mora značiti da on mora i izgledati kao ormar. Prije nego počnete praviti radni prostor unutar ormara, razmislite o farbanju unutrašnjih zidova inspirativnom bojom ili odaberite šarene fotografije i lične predmete koji će oživjeti unutrašnje zidove. Sve prodavnice kancelarijskog materijala imaju ono što vam je potrebno da organizujete prostor i date mu lični stil. Razmislite o upotrebi tkanina ili šarenih zavjesa kako biste zatvorili vašu kancelariju, ukoliko ne želite vrata.

 

 

 

Naglasite pozitivne strane

Iako se može činiti da pravite kompromis, razmislite o svim prednostima koje ima ured u ormaru. Manje prostora znači manje organizacije, što vam na kraju pomaže da vaš stol i radni prostor držite čistim. Lagan pristup vašem uredu znači manje potrošenog vremena u velikoj neproduktivnoj sobi, odnosno više vremena da završite svoje zadatke. Najveća pozitivna strana? Vaše ostale prostorije i dalje mogu izgledati odlično bez da trpezarijski stol zatrpate svojim papirima.

 

 

 

Odaberite ugodne komponente

Budući da ćete raditi u malom prostoru, obezbijedite sebi ugodan prostor. Pobrinite se da su visina, stolica, kompjuter i pristup elektronici ugodni, te da vas ne čine skučenim na malom prostoru. Odaberite prilagodljivu stolicu, jastuk za leđa i ergonomske kancelarijske kompononetne koje će vaše radno okruženje učiniti ugodnim. Također, postavite inspirativne slike i unesite mnoštvo prirodnog i umjetnog svjetla gdje god je to moguće. Što više budete inspirirani za rad, više ćete uživati u vašem uredu.

Iako se rad u ormaru može činiti skučenim, čim se riješite nepotrebnog nereda uvidjet ćete da je to bilo najbolje rješenje za vas. Posebno ukoliko živite u stanu ili manjoj kući, ured u ormaru vam može pomoći da radite od kuće, a da ostatak vašeg doma ne trpi.

Izvor


Article viewed 3830 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak