Osvježavajuće boje za dnevnu sobu

enterijer.ba
Osvježavajuće boje za dnevnu sobu


Želite imati dnevnu sobu koja ostavlja bez daha? Probajte sa ovim osvježavajućim kolor paletama.Eklektična elegancija

Kolor paleta u ovoj dnevnoj sobi uključuje nijanse tirkizne, žad zelene i žuto-zelene boje dajući prostoriji sofisticiran izgled. Eklektični miks namještaja upotpunjen je bijelo ofarbanim drvenim površinama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tradicionalne neutralne boje

Neutralne boje su savršena podloga za dnevnu sobu. Dodajte detalje u tamnijim i svjetlijim nijansama kako biste postigli raznovrsnost. Dizajner Kenneth Brown kombinovao je nekoliko nijansi smeđe i bež sa prigušenim nijansama crvene i zelene kako bi kreirao umirujuću, ali interesantnu atmosferu.

 

 

 

 

 

 
Lepršava savremenost

Hladno-plavi paravani i zidovi krem boje daju odličan kontrast tamno-smeđim podovima i tako kreiraju opuštajući, savremeni dnevni boravak. Upotrebom tkanina poput smeđeg uzorka zebre i ubacivanjem mekanog bež tepiha prostor postaje zanimljiv.

 

 

 

 

 

 

 
Duboke nijanse

Dizajnirajte dnevnu sobu tako što ćete je naglasiti bogatim, zasićenim nijansama, kao što su tamno siva i purpurna. Da bi spriječio prostor da izgleda pretamno, dizajner Kenneth Brown koristio je bež namještaj i paravane u dvije boje.

 

 

  

 

 
Klasična paleta

Crvena i bež je kombinovana sa klasičnim namještajem za tradicionalno uređenu dnevnu sobu. Svijetli zidovi dnevne sobe odličan su kontrast tamno-crvenom tepihu, dok tkanine u krem, zlatnoj i crvenoj boji upotpunjavaju kolornu paletu u cijelom prostoru.

 

 

 

 

 Izvor


Article viewed 35308 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak