8 vodećih trendova za uređenje prozora

enterijer.ba
8 vodećih trendova za uređenje prozora


Dekoracija prozora se može pretvoriti u dizajnerski izazov ili veliku investiciju, ali jedno je izvjesno ...Ukoliko zanemarite vaše prozore dekorirajući neko drugo mjesto u prostoriji, ostat će vam samo 'goli' pogled sa prozora.  Bilo da vam je potrebno osvježenje vaših prozora ili ih tek želite dekorirati, jedan od ovih osam trendova će vam pomoći da pretvorite prozor u vašu novu, omiljenu dekorativnu tačku u prostoriji.


Organski materijali

Organski materijali doslovno unose prirodu unutra. Drvene žaluzine ili roletne napravljene od isprepletenog drveta su, pored bambusa, jedan od najpopularnijih izbora.

Drvo je doživjelo veliki povratak u dekoraciji.


Boja

Jedan od najbržih načina da uljepšate prozor jeste uz pomoć boje. U posljednje vrijeme često primjećujemo da se bijela boja kombinuje sa crnom ili marinsko plavom.

Plava očigledno postaje nova 'crvena' boja za dekoriranje prozora, uz mnoštvo varijacija tirkizne, svijetlo zelene i morsko plave.


Luksuzne tkanine

Luksuzne tkanine su baš takve kao što im samo ime kaže – raskošne i sjajne sa jarkim bojama i uzorcima koji mame na dodir. Vodeće luksuzne tkanine u ovoj kategoriji su svila, kadifa, damast, krzno, koža i jelenja koža.

Dok većina teži jednostavnosti u dizajnu, ovaj trend će ostati popularan među onima koji vole luksuz i ukrašavanje.


Bambus

Roletne od bambusa su dekoracija koja nastavlja biti dio popularnog trenda. Jedno vrijeme su dominirale metalne i sjajne žaluzine, ali se sada sve vraća drvetu i prirodnim teksturama.

Bambus je popularan i zbog svoje izdržljivosti.


Ravne linije

Dekoracija na prozorima ne treba biti pretrpana detaljima. Ovaj trend je sve osim toga. Jednostavne, glatke linije dominiraju pri dekoraciji prozora. Ovakva dekoracija prozora vodi jednostavnom, modernom izgledu prozora u svakoj sobi. Najbrži način jeste uz pomoć sistema koji će nabrati tkaninu.

Za razliku od njihovih prethodnika, ružnih vertikalnih roletni, ovi paneli napravljeni su od tkanine ili isprepletenog drveta. Inspirisani su azijskim shoji panelima.

 

Svilene zavjese

Svila je došla na scenu 2007. godine. Ova mekana, lepršajuća tkanina je jedan od izbora za one koji vole luksuz.

Skupa jeste, ali nedvojbeno će svaku sobu oživjeti u trenutku.


Luksuzna tehnologija

Tehnologija igra veliku ulogu u našim životima, iako mi težimo jednostavnosti. Roletne na prozorima se sada mogu kontrolirati daljinskim upravljačem, prekidačem ili čak putem interneta.

Ali iako su vaši prozori dekorirani na takav način, ne mora značiti da su 'ukočeni' i 'neprijatni'. Tkanina u slojevima je trend koji će uljepšati svaki prozor.


Jarki otisci na tkaninama

Jarki i veliki otisci na tkaninama sa uzorcima su vodeći izbor za dekoraciju prozora ove godine. Uz cvijetne uzorke, pruge su i dalje popularne.


Izvor


Article viewed 6546 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak