Kako renovirati dom za samo 10 000 dinara?

enterijer.rs
Kako renovirati dom za samo 10 000 dinara?


Ako vam ovaj naslov zvuči nemoguće, predlažem vam da pročitate ovaj tekst i uverite se da je to moguće. Ovde su predložene veoma dobre i korisne ideje koje su savršene za svaki dom. Svi mi sanjamo o domovima iz časopisa, punim stila, elegancije…To je uz ovaj tekst vrlo lako uraditi. Ove ideje će svaka na svoj način dati svežinu životnom prostoru, uneti kreativnost, i vaš sopstveni pečat biće vidljiv odmah pri ulasku u dom.Predsoblje je uglavnom puno monotonije, i veoma je malih dimenzija. Da bi osvežili ovaj kutak doma, potrebno vam je malo para  i puno mašte. Izbacite glomazne i stare komode i regale, i zamenite ih efektnim i modernim čivilucima. Oni koštaju oko 1000 din. Ukoliko ne nađete boju koju želite, budite kreativni i sami ga prefarbajte. Predlažem vam da za ovaj kutak birate, neobične ukrase, npr. neku neobičnu stolicu, zavesu…

Dnevnoj sobi se svakako treba posvetiti najviše pažnje. A pri tom i najveći deo ovog našeg budžeta. Predlozi za koje ja smatram da su najefektniji sledeći. Ako imate staru ili vam je dosadila garnitura koji posedujete, osvežite je sa 4 mala jastuka, po mogućstvu raznih boja. To će vam izneti oko 600 dinara. Zatim Takođe vema dobro i moderno rešenje je da prefarbate samo jedan zid u dnevnoj sobi. Za to ćete morati da izdvojite oko 1500 dinara u zavisnosti od površine zida. Birajte vodoperive , jer ih ima u divnim bojama, a pritom su i praktične. Slike mogu biti vema lep detalj. Birajte ih tako da oslikavaju, ono što volite, ono što čini vas zapravo. altrnativno rešenje je da kupite postere i odnesete da se urame. Cena oko 1500 dinara.

Iz spavaće sobe izbacite sve one nepotrebne stvarčice, i one koje vam samo smetaju, a ostavite samo one najpotrebnije. Jer, ipak spavaća sobe služi za odmor, a ne da vs čini napetim. Ono što je svakako potreno je lampa. staru, i dosadnu zamenite efektnom. U prodaji se mogu naći po ceni od 1000 dinara.

Trpezarija je takođe bitna prostorija u domu, jer se porodica u njoj okuplja najmanje tri puta dnevno, i zato ona mora da bude opuštajuća. Ako volite kombinacije boja, onda to i primenite u praksi. Ofarbajte stare stolice u drugu boju. Boju stolica kombinujte sa drugim elementima u trpezariji, kako bi upotpunili doživljaj. Za farbu će vam trebati oko 800 din. Ukoliko ne volite šarenilo, odlučite se za smirenije varijante. Presvlake za stolice su dobar izbor. Za njih je potrebno izdvojiti 2000 dinara.

Preostali novac predlađem da potrošite na dekoracije. Npr stikeri koji se mogu lepiti na veš mašine su veoma lepi. Ili nabavite neki neobičan detalj, po kome ćete pokazati originalnost.

Savetujem vam da budete potpuno posvećeni i odvažni u svojim majstorijama, jer samo ako uložite sav svoj trud, dobijate zavidan rezultat.


Izvor


Article viewed 3658 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak