Obogatite prostor kombinacijom materijala

interijernet.hr
Obogatite prostor kombinacijom materijala


Korištenje različitih materijala stvorit će bogate vizualne dojmove u prostoru. Pravilnom upotrebom i kombinacijom materijala naglasit ćete najatraktivnije dijelove prostora, stvarajući različite efekte, od prozračnih i laganih do teških i monumentalnihPoštovani,

U fazi smo uređenja stana koji je okružen zelenilom te se kroz staklene stijene pružaju predivni pogledi. U dnevni boravak bismo svakako smjestili kamin, a spavaće sobe maksimalno iskoristili za garderobne prostore, ali i smještaj TV uređaja i toaletnog stolića. Ljubitelji smo prirodnih, nenametljivih boja.

Unaprijed hvala


Odgovor arhitekta:

Kada se u obzir uzme velika površina stana i otvoreni pogledi u prirodu, nameće se upotreba nenametljivih boja u prostoru, kako bi vizure u različita godišnja doba došle do punog izražaja. Vaš zahtjev za kaminom upotpunit će prirodni ugođaj, koji će biti nadopunjen uvođenjem kamena u prostor, a njegova poveznica s drvetom i staklom stvorit će pravo unutarnje bogatstvo, čiji sklad neće narušiti ljepotu prirode koja se nazire iz prostora.

Sjedeću garnituru smjestite uz staklenu stijenu prema terasi, a dopunite je tepihom i klub-stolićem u kombinaciji staklo i drvo. Tema stakla poveznica je sa staklenom stijenom, a simbolizira prijelaz od prozračnog i transparentnog prema unutrašnjosti dnevnog trakta koja je vizualno teža, oplemenjena kombinacijom kamena i drveta, s velikim blagovaonskim stolom te kaminom koji povezuje i dijeli ove dvije zone.

Kamin izvedite jednostavno, minimalistički, s kamenim okvirom, a isti kamen uvedite i u pod, od ulaska sa suprotne terase do samog kamina. Ovo ima i svoje praktične razloge - to je zona unošenja drva za kamin pa će biti izložena češćem čišćenju. Iz ovog teškog kamenog podnožja se uzdiže kamin koji se na stropu spaja sa spuštenim stropom koji kreće od staklene stijene i simbolizira lakoću i prozračnost ovog dijela dnevnog trakta. Ostatak dnevnog trakta je u parketu. Zona blagovaonice dodatno je naglašena uvučenim zidom i uzdignutim stropom. Cijela je zona obučena u drvenu oblogu (ili obojana dekorativnom tehnikom) s provučenom indirektnom rasvjetom. Blagovaonska je komoda smještena na zidu uz ulaz, kako bi bila nenametljiva u odnosu na vizualni doživljaj kombinacije različitih materijala.

Spavaće su sobe dovoljne površine za smještaj većeg broja ormara, kao i toaletnih stolića. U stražnjoj će sobi TV uređaj bit montiran na sami zid, zbog nešto manje poprečne dimenzije prostora, a u spavaću sobu uz dnevni trakt smjestite TV uređaj u element koji će biti dio kompozicije samog ugradbenog ormara. Ovaj će element vizualno razbiti masiv ormara te učiniti prostor atraktivnijim.

Toaletni stolić smjestite uz krevet, ali ogledalo obavezno odvojite od stolića, kako bi se doživljavao kao prozračan element u prostoru, uz masivniji ormar. I u ovaj prostor uvedite nenametljive boje za dominantniji pogled prema prirodi. Prostore upotpunite zastorima u nježnim bojama te rasvjetnim tijelima.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Izvor


Article viewed 1445 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak