Moderne dnevne sobe

wannabemagazine.com
Moderne dnevne sobe


Vaš stil se ne ogleda samo u odevnoj kombinaciji koju nosite već i u načinu na koji uređujete svoj dom. Dnevna soba, centralna prostorija u stanu ili kući, u potpunosti reflektuje ukus i stil onih koji u njoj borave.U dnevnoj sobi provodimo najveći deo dana, sa porodicom ili prijateljima, stoga ovog leta možete da je modernizujete i sebi ulepšate boravak u njoj.

Moderan stil karakterišu jednostavne i pravilne linije, neutralna paleta boja i geometrijski oblici asimetrično raspoređeni u prostoru.

Pomalo neobičan trend ove sezone predstavljaju tapacirani stolovi koji su u isto vreme funkiconalni i predstavljaju lep ukras. Arhitekte i dizajneri enterijera su ovog leta za belu boju na zidovima. Nekolicina istih ističe i ciglu u enterijeru kao odraz tradicionalnosti u kombinaciji sa modernim linijama nameštaja, na zidovima ili oko kamina. Spoj crvene i bež nijanse se pokazala kao veoma popularna. Dnevni boravak obojen ovakvim tonovima će ambijentu dati dozu elegancije i prefinjenosti.

Ukoliko vaš dom u jednom prostoru obuhvata i kuhinju i dnevni boravak, zidove okrečite u bilo koju svetliju nijansu. Neka se nameštaj u kuhinji i dnevnoj sobi slaže u tonovima, ali ne i u materijalima. Ne zaboravite na detalje: zavese, lampe i jastučiće. Hit ove sezone su zavese na pruge ili pak one providne. Neobični lusteri i lampe su uvek pravo osveženje za vaš kutak. Danas se proizvode u najrazličitijim oblicima i bojama. Na jednobojne sofe naslažite jastuke sa cvetnim ili leopard printom.

Inspirativne fotografije vam mogu pomoći pri organizaciji prostora kojim raspolažete u vašem dnevnom boravku. Ako je soba dovoljno velika, sa jednostavnim drvenim policama i lampicama možete postići nešto jedinstveno i elegantno. Ukoliko je soba mala, odličan izbor su komode, koje će vam dati više prostora. Savet plus: Bez obzira na dizajn trudite se da odaberete garnituru, kauč ili fotelje koje su udobne. Uz dobar raspored i odabir nameštaja možete postignuti vizualno atraktivan i funkcionalan prostor.


Izvor


Article viewed 19999 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak