Super ideje za novi izgled kuhinje i kupatila sa malo para

zena.blic.rs
Super ideje za novi izgled kuhinje i kupatila sa malo para


Ako hoćete da promenite nešto u ambijentu svoga stana, uvek je najpametnije da uložite u kupatilo ili kuhinju. Naravno to ne znači da treba da se bacite u nepotrebni trošak, već pametno izaberite jedan od naših saveta za uređenje. Tako ćete za malo novca dobiti nov izgled „radnih poligona“ u kući.


Da bi kuhinja imala drugačiji šmek nije potrebno puno novca. Detalji mogu da osveže prostor
KUHINJA

Sudopera
Umesto da menjate sve kuhinjske elemente, razmislite o promeni sudopere. Ako samo kupite drugačiji oblik to može da promeni celokupan stil. Poželjno je da posle izvesnog vremena i iz higijenskih razloga promenite sudoperu.

Radna površina
Cela kuhinja dobiće zanimljiv šmek ako zamenite radnu površinu novim mermerom ili granitom. Možda vam deluje kao ozbiljan trošak, ali je daleko jeftinije od renoviranja.

Manje pločica
Popločavanje celog zida je iscrpljujuć i suvišan poduhvat. Umesto toga, napravite „skupoceni“ medaljon sa pločicama ili nešto nalik mozaiku od keramike i okitite postojeći zid. Biće to pravo osveženje.

Nežan dodir
Pokrijte kuhinjski prozor laganom zavesom, umesto skupocenim roletnama ili venecijanerima. Volan ili zavesa do vrha prozora i polu-zavesa na sredini biće sasvim dovoljni za kuhinju.

Osvetljenje
Dodavanje novih svetlosnih topova i rasvete u kuhinji nikada nije previše. Pametno je da imate što više svetlosti na radnim površinama. Ne bojte se da kombinujete, samo kada miksujete pazite da svi elementi budu iste boje ili linije.

Boje
Probajte da samo jedan zid obojite nekom neočekivanom bojom, kako biste dobili modernu kuhinju. Ova investicija može biti potpuno besplatna jer vam treba zaista malo farbe, pa ako uzmete ostatke boja od prijatelja ili komšija trošak će biti 0 din.

Aksesoar
Kupite upečatljiv pribor, prostirke, podmetače, neku zanimljivu činiju za voće, krpe, držače od kovanog gvožđa. Izgledaće fenomenalno, a i ukućani će ih rado koristiti.

KUPATILO
Svež izgled
Klasičnoj tuš kabini udahnućete novi život kada je temeljno očistite od kamenca. Ako je potrebno, možete i da je prefarbate. Zamenite i slivnik − imaćete kadu kao novu.

Noviteti
Ofarbajte zidove tuš kabine u boju peska, ili zamenite pleksiglas da dobijete „mlečni“ izgled. Za to vam treba veoma malo vremena, a ugođaj kada se budete tušrali biće izuzetan.

Pokretne kuke
Odličan i mudar izbor. Izbećićete niz eksera na kojima vise peškiri, a najbolje je da odaberete one od brušenog aluminijuma, koji mogu da izdrže veću težinu.

Ormarić
Ako imate manje kupatilo, ugradite ispod umivaonika  orman. Tu ćete imati dodatno skladište, a vizuelno ćete proširiti kupatilo, jer će sve biti uredno sklonjeno.

Osveženje
Osvežite „umorno“ kupatilo setom novih peškira ili zavesom za kadu, zanimljivom činijom za pastu i četkice za zube. Ako planirate da uložite još manje novca, kupite samo peškire za ruke ili podne prostirke.

Pametna zamena
Za 1.000 din možete zameniti slavine, dugmiće na fiokama, ručke na vratima i druge detalje. Tako ćete za zaista malo novca postići  veliku razliku u izgledu vašeg toaleta.

Bojenje
Zamena podova zahteva mnogo novca, a vi možete samo da iscrtate površine. Izaberite motiv, nabavite lenjire, farbe i možete se ludo zabaviti. 


Izvor


Article viewed 8391 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak