Preobražaj enterijera u Feng Šui duhu

enterijer.rs
Preobražaj enterijera u Feng Šui duhu


Da bi bio delotvoran, Feng šui ne mora da bude komplikovan. Evo nekoliko osnovnih saveta koje možete odmah da primenite u svom životnom prostoru na način koji ne samo da vodi prema uspehu, već donosi i trajnu sreću.Povoljni i nepovoljni oblici u stanu- Povoljni oblici su kvadrat ili pravougaonik, to su najbolji oblici i sa njima je najlakše ostvariti dobar Feng šui.

Navešćemo jedan primer: okrugli sto za ručavanje je odličan za porodicu u kojoj su na okupu tri generacije. Stolice možete da rasporedite u skladu sa povoljnim pravcima svih ukućana.

Sto za ručavanje kvadratnog oblika odličan je za malu porodicu. Oblik nagoveštava savršenu ravnotežu i simetriju koja stvara neusiljene i harmonične odnose.

Uputstva za upotrebu ogledala- Zidna ogledala mogu da budu odličan feng šui aranžmani, pod uslovom da se postave pravilno. Ogledala postavljena na zidu bi trebalo da budu dovoljno visoka kako ne bi zasecala ničiju glavu ni stopala, tako da ja najbolje da počinju od samog poda.

U zidnom ogledalu nikad ne treba da se oslikava toalet, stepeniste, šporet, a najvažnije od svega je da na njemu nikako ne bi smeo da se nadje odraz glavnih ulaznih vrata.

U spavaćoj sobi nemojte postavljati ogledala, pogotovo ako se krevet direktno ogleda. To je ozbiljna negativnost, doneće u najboljem smislu besane noći, a u najgorem i ozbiljne bračne probleme.

Ogledala su odlična za trpezariju  jer simbolično udvostručiju hranu koja se nalazi na stolu.

Ogledalo iznad kamina je dobro, sve dok se u njemu ne ogleda vatra.

Kod uskih hodnika, ogledalo na zidu je odlično za prekidanje monotonije i usporivanje čija.

Srećni oblici ukrasnih predmeta

  • Vaze i činije u domu, napunjene vodom i cvećem, uvek predstavlljaju dobar feng šui.

Prazna vaza u domu nikada ne treba da stoji uspravno, trebalo bi je negde spremiti ili sipati malo vode u nju, u suprotnom može da izazove gubitak prihoda.

  • Činije bi trebalo da su zaobljene i mogu da stoje prazne zato što prazne činije su uvek spremne da prime dobar či koji ulazi u dom.
  • Kada u predsoblje stavite figuru konja, on stvara divnu jang energiju. Lik konja se smarta simbolom dobre sreće.

Glavna ulazna vrata- Trebalo bi da budu čvrsta i napravljena od drveta. Postavljenje blistavog svetla iznad ulaznih vrata, odličan je pojačivač dobrog feng šuija.

Vrata bi uvek trebalo da se otvaraju ka unutra jer sreća bi trebalo da ulazi, a ne da izlazi.

Izbegavajte vrata koja se gledaju. Postavite kao lek paravan ili gustu zavesu, a još bolje ako stavite okrugli stočić.

Duga i okrugla kvaka za vrata predstavlja dobro rešenje.

Stepenice kao važan provodnik čija- Kada stepenište nije povoljno, javljaju se teškoće u zaradjivanju novca i napredovanju u karijeri.

Stepenište koje deluje nesiguno, veoma je nepovoljno.

Pravolinijska stepeništa su dobra i ne nanose štetu, ali veruje se da je vijugavo stepenište najboje jer usporava protok čija i primorava da krivuda na svom putu kroz dom.

Spiralno stepenište u stanu nije povoljno i trebalo bi da bude ograničeno na spoljni deo vašeg životnog prostora, na baštu.

Pazite šta stavljate ispod stepeništa.

Ostave locirane ispod stepeništa su u redu, ali kuhinjski pult ili sobni bar, gde se nalazi i mokri čvor simbolizuje gubitak bogatstva, sve se odliva. Nikada ne stavljajte fontane, akvarijum sa ribicama i slično.

Trebalo bi da budete opušteni i uživate u primeni Feng šuija, ali imajte na umu da nije čudotvoran. Međutim, dobar Feng šui deluje brzo utoliko što je često dovoljno svega devet dana da opazite razliku u energiji Vašeg doma.


Izvor


Article viewed 6946 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak