Od predsoblja napravite funkcionalan prostor

zena.blic.rs
Od predsoblja napravite funkcionalan prostor


Francuski stručnjaci za unutrašnju dekoraciju daju predloge za uređenje uzanog i dugačakog hodnika. Uz njihove savete i malo mašte, vaše predsoblje može da zablista. 

Zidne lampe su mnogo bolje rešenje od centralnih plafonjera od mlečno belog stakla

INTIMAN I UDOBAN PROSTOR

Ako želite da vaše predsoblje dobije na funkcionalnosti, a ne želite da izgubite na toplini probajte sledeću kombinaciju.
Upotrebite tamniji crveni ton za pod i plafon, što će predsoblje učiniti optički nižim, pa neće ličiti na hodnik. Prostor između vrata maksimalno iskoristite tako što ćete tu postaviti biblioteku od svetlog drveta. Tako ćete konačno moći da sredite višak knjiga koje su se gomilale po sobama. Donji deo središnje biblioteke pretvorite u cipelarnik. Na najvišu policu postavite lampe. Abažuri od mlečnog stakla obezbediće prijatno osvetljenje, a crvena staza sa diskretnim desenom daće prijatnu notu čitavoj prostoriji. Ona će se složiti sa bojom plafona na kome možete postaviti beli gipsani ram.
 

DUH UMETNIČKE GALERIJE

Ako ste ljubitelj umetnosti ili imate višak slika, zašto ih ne biste okačili u predsoblju. Pošto one treba da dođu do izražaja, nameštaj svedite na minimalnu meru. Za zidove odaberite neku relaksirajuću boju, recimo sedefastosivu.  Osvetljenje treba da bude gotovo profesionalno, kao da je zaista reč o nekoj galeriji. Duž središnje linije plafona postavite šinu sa halogenim svetiljkama koje mogu da se okreću u svim pravcima ili direktno fiksirajte reflektorke za tavanicu. Da biste mogli lako da premeštate slike, a da ne morate svaki put da bušite rupe u zidu, zaboravite na tiplove i kuke i opredelite se za "nevidljivo kačenje". Na granici između zida i plafona postavite letvu sa žljebom na unutrašnjoj strani. Zatim slike pričvrstite za metalne sajle ili najlonsku strunu sa kukicama, koje ćete ubaciti u žljeb. Tako ćete moći da postavite slike na željenu visinu.
 

U BOJAMA SUNCA

Ako ste ljubitelj klasičnog nameštaja, ne morate da se odreknete jarkih boja − one mogu da se nađu na zidovima. Žuta zrači energijom, a istovremeno se savršeno uklapa sa parketom u prirodnoj boji drveta. U tom slučaju izaberite jednostavne lajsne boje slonovače koje će još više istaći boju zidova, a uklopiće se uz tavanicu u istoj boji. Zidne lampe postavite tako da bacaju svoje diskretno i blago svetlo na gore, čime ćete stvoriti utisak da je prostorija viša nego što jeste. Uz parket u boji prirodnog drveta savršeno ide tepih u nekoj od nijansi bež boje. Možete da se poigrate time što ćete ukomponovati dva ili tri tepiha različitih nijansi i tkanja.


Izvor


Article viewed 8727 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak