Da kuća zablista: 5 najboljih saveznika za čistoću

zena.blic.rs
Da kuća zablista: 5 najboljih saveznika za čistoću


Pogledajte kako možete da očistite i osvežite prostor u kome živite bez upotrebe hemijskih sredstava.

Jasno je da se kuhinja, kupatilo i pod redovno čiste i blistaju. Ali, šta je sa stvarima koje se ne čiste svake nedelje? Recimo, sofe i fotelje takođe treba da usisavate svake nedelje, a jastučiće da rastresete. Navlake koje se skidaju radije odnesite na hemijsko čišćenje nego da ih sami perete.

1. SODOM BIKARBONOM IZBELITE ŽALUZINE
Jednom ili dva puta godišnje njima je neophodno temeljno čišćenje. Otvorene ih potopite u toplu vodu sa šakom sode za pranje. Posle 10 minuta istresite ih i vlažne okačite.

2. STARE NAJLON-ČARAPE ODLIČNO ČISTE PRAŠINU
Navucite staru najlon-čarapu na ruku jer je ona idealna za upijanje prašine. Deluje antiseptički, a prašina ostaje u njoj.

 

3. NAPRAVITE RED U VELIKIM FIOKAMA
Prazne kartonske kutije od cipela upotrebite za pregrađivanje velike fioke. Kutije poređajte jednu do druge bez poklopca i imaćete odvojene pregrade.

 

4. PASTOM ZA ZUBE UKLONITE FLEKE
Fleke od hemijske olovke na odeći lako ćete skinuti ako na njih nanesete pastu. Isperite posle desetak minuta i perite uobičajeno.

 

5. ŠTAPIĆIMA ZA UŠI PAŽLJIVO PREBRIŠITE TELEFON

Aparat možete svake dve-tri nedelje očistiti sredstvom za čišćenje stakla. Nedostupna mesta očistite štapićima za uši. Ako je neko u porodici bolestan, slušalicu češće čistite dezinfekcionim sredstvom ili maramicama, najbolje odmah pošto je bolesnik upotrebi.

Izvor


Article viewed 3962 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak