Uredite špajz

enterijer.ba
Uredite špajz


Bitna stavka u stanu svake domaćice je prostor za odlaganje prehrambenih namirnica tj. špajz. Da li je špajz standard ili potreba u stanu, zavisi od toga kako ga koristite i koliko vam je bitan. Najvažnija stvar kod svakog špajza nije samo veličina, nego i organizacija prostora. Uglavnom su to mali prostori, pa se samim tim u njima lako stvara haos, ako ne postoji red.Za početak razmislite šta sve od namirnica želite da držite u špajzu. Zatim koje od tih namirnica češće, a koje ređe koristitie i ko će sve koristiti špajz. Ukoliko špajz koriste i vaša deca vodite računa da im namirnice stoje na dohvat ruke i da do njih mogu lako doći. Razvrstajte sveže namirnice od onih u konzervi ili tegli. Posebno mesto u špajzu trebalo bi da bude i za flaše i boce.

Kada napravite dobru klasifikaciju stvari, znaćete koliko različitih celina imate. Najjednostavnije rešenje za uređenje špajza su uvek police. Postavite ih tako da svakoj polici možete prići i tako da iskoristite što više prostora. Shodno tome koliko namirnica držite, police možete nanizati od poda do plafona. Donje police mogu biti šire jer se njima lako može pristupiti. U gornjoj zoni police mogu biti uže kako bi što lakše dohvatili namirnice sa njih.

Kako biste unapredili vaš špajz uz police možete kombinovati fioke, delove koji se zatvaraju, posebne pregrade za začine, mesto za čuvanje vina… Naravno u špajzu možete uvek držati i tanjire, male kuhinjske uređaje i sve one stvari za koje nemate mesta u kuhinji. Dobro organizovanim prostorom možete lako da upravljate i u njemu dobro da se snalazite tako da ukoliko više ne budete imali potrebu za špajzom  možete ga uvek pretvoriti u ostavu za držanje drugih stvari.


Izvor


Article viewed 6217 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak