Najljepše bijele spavaće sobe

enterijer.ba
Najljepše bijele spavaće sobe


Bijele spavaće sobe evociraju osjećaj mira i spokoja. One čine da se u njima osjećate čisto i predstavljaju Vašu ličnu oazu svježine.Šarm francuskog seoskog stila, lusteri od čipke, raskošni baldahini ili moderna bijelina?! Upoznajmo neke od najljepših spavaćih soba u carstvu bijelog.

Romantična bjelina

Romantična bijelina u spavaćoj sobi je stil koji se vrlo često sreće u enterijerima onih koji su naklonjeni bijelom. Kombinovanje više različitih stilova, lagane linije sa dozama shabby chic, francuskog šmeka i cvijetnih detalja, uvijek daju odlične rezultate. Najviše pažnje se naravno obraća na krevet i njegovu udobnost, a radi vizuelnog aspekta i na njegovo uzglavlje, kao i nogare i bočne strane. Često su to izrezbareni dijelovi drveta, visoka uzglavlja ili dekorativni dodaci od željeza u raznim bojama.

Oni koji naginju romantici, najčešće se odlučuju za drveni pod, koji, po želji, prefarbaju u bijelo ili ostave u prirodnoj nijansi drveta. Niti jedna varijanta nije pogrešna. Radi se isključivo o ukusu pojedinca. Sa različitim teksturama prekrivača, jastuka, zavjesa ili prostirki mogu se dobiti drugačiji efekti, pa tako često srećemo čipku, ručne radove, kao i neprolazni čisti pamuk sa različitim dezenima. I za kraj priče o romantici ostavljamo naravno – baldahin, koji se savršeno uklapa u ovakav prostor i ljupko se nadovezuje na enterijer ispirisan ljubavlju.Moderno bijelo

Moderno bijelo je naziv koji znači kombinovanje bijele sa novijim elementima namještaja, modernim dizajnom i svim novitetima na tržištu. Međutim, bijela je uz crnu – neprolazna, stoga ukoliko i za nekoliko godina izaberete ovu boju, nećete pogriješiti. Svedene, čiste linije kreveta, sofa i noćnih ormarića, minimalizam kombinovan sa slojevitim tkaninama i ćebadima odlikuju ovaj stil.

Ako ste zaljubljenik u sve ovo navedeno, preporučujemo da vodite računa o tome da pretjerivanje u modernim detaljima može da dovede do efekta 'klinički bijelog' i da učini spavaću sobu ne tako ugodnim mjestom za spavanje i odmor. Svakako se preporučuju moderni detalji u vidu lampi, skulptura, ličnih uramljenih fotografija ili slika, sve ono što se vama dopada i što podsjeća na udobnost. I ne zaboravite da bijelo nije bijelo ukoliko se u prostoriji ne nalazi dovoljno prirodnog svjetla.


Tradicionalno bijelo

Tradicionalno bijelo je omaž klasičnoj bijeloj u enterijeru. Stilovi se mijenjaju iz dana u dan, a ako preferirate jednostavnost i eleganciju, onda znate da ste 'tradicionalno bijelo' tip. Čiste bijele sobe mogu biti naglašene raznim detaljima u drugim bojama, ali pošto ovdje govorimo o isključivo bijelim sobama, postoje i različite nijanse bijele, koje u kombinaciji postižu sjajan vizuelni efekat.

Tako je moguće postići različite suptilne kontraste i stvoriti tihu i elegantnu, ali opuštenu atmosferu. Sa tradicionalnim staklenim lusterima, ćilimom,  krevetom klasičnih linija, tabureima sa istim dezenom kao kod zavjesa, dobija se naprimjer vanvremenski lijepa bijela spavaća soba, sa paletom izrađenom od jednostavnosti.

Za izbor bilo koje sobe da se odlučite, budite pažljivi ukoliko volite da pijete crno vino u krevetu, jer sve druge brige nestaju kada zakoračite u ličnu oazu mira, ušuškanu bijelom. 

Izvor


Article viewed 11948 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak