”ANIMAL PRINT” u enterijeru

enterijer.ba
”ANIMAL PRINT” u enterijeru


Upotreba ”animal printa” (životinjske šare) predstavlja kreativan pristup dekoraciji ličnog prostora, koji godinama uspješno balansira između glamura i kiča.Leopard, zebra, tigar, zmijska šara ili neki drugi print, mogu se vrlo uspješno ukombinovati u različite stilove i time postići jedinstven efekat.


(Ne) volim „animal print“

Vrlo često mogu se čuti suprotni komentari vezani za enterijere uređene ovim stilom. Upravo zbog specifičnosti boja i tekstura koji vladaju, potrebno je imati poseban i izgrađen stil da bi se na pravi način postigao pravilan efekat dekoracije zebra ili leopard uzorkom.

Glavni promašaji u ukrašavanju ovim printom dešavaju se zbog prevelike upotrebe različitih životinjskih šara. Preporučuje se korištenje jedne šare za jednu stavku u prostoriji. To znači, samo zebra uzorak za dnevnu sobu ili samo leopard uzorak za spavaću.

Ako se želi naglasiti samo neki dio prostorije, može se kao dekorativni element iskoristiti jastuk sa ovim uzorkom, lampa ili tepih (prostirka). Sofisticirani enterijeri koji se dobijaju poslije dekoracije izgledaju zaista vanvremenski, privlače pažnju i kreiraju posebna raspoloženja.Uz čitanje ovog članka Enterijer.ba preporučuje sljedeći audio/video


Dim lights Embed

Izvor


Article viewed 2208 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak