Nesvakidašnja polica za bicikl i knjige

enterijer.ba
Nesvakidašnja polica za bicikl i knjige


Originalan i nesvakidašnji proizvod „BookBike“, omogućava da objekat koji obično stoji vani bude praktično smješten unutra – bicikl.Ova do sada nespojiva kombinacija, u svom okviru nudi pametno skladištenje bicikla i nekoliko polica za knjige, te je odlično praktično rješenje za sve manje prostore.Spoj hobija i svakodnevnice

Bilo je već riječi o tome kako uskladištiti bicikl unutar doma i dali smo nekoliko savjeta i ideja, međutim sada vam predstavljamo jedinstven proizvod, koji je višenamjenski.

„BookBike“ je dizajnirao Ugo Fava, za „Biografiju“ i od juna 2011. godine, od kako je predstavljen na Sajmu namještaja u Milanu, postao je omiljena specijalizovana skladišna jedinica mnogih talijanskih domova.

Polica je dizajnirana tako da nudi eklektičan spoj, te osim prostora za bicikl, tu je i prostor predviđen za knjige, CD-ove i biciklističku opremu (kacigu, jaknu, torbu). Dizajnerskom jednostavnošću kojom je projektovana, polica je spremna da se nađe u hodniku, predsoblju ili uglu male garsonjere.


Izrada i boje

Struktura „BookBikea“ je izrađena od čelične cijevi i okvira, koji se može kupiti u više boja: neprozirnoj kreda bijeloj, antracit sivoj ili vosak crnoj. Domišljati okvir u svojoj unutrašnjosti krije kuku koja se može podešavati po visini, te tako mogu da je koriste svi članovi porodice, od najmlađih do roditelja.

Vertikalno okačen bicikl sprečava oštećenje poda/zidova, te se na taj način u ostale prostorije unosi mnogo manje prljavštine. Odlično osmišljena i vrlo kvalitetno izrađena, polica je riješila mnoge probleme manjka prostora i „neurednog“ utiska prenatrpanosti unutar manjih stanova.

Zamisao Uga Fava za „BookBike“ savršeno zadovoljava potrebe onih koji traže predmete kućnog dizajna, koji govore o njihovim vlasnicima i ličnim strastima ka određenom hobiju ili načinu života.

Izvor


Article viewed 2815 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak