Elementi osvetljenja kao proizvod reciklaže

enterijer.rs
Elementi osvetljenja kao proizvod reciklaže


Lampe, lusteri i generalno svi elementi osvetljenja, su komad nameštaja koji pruža dizajneru veoma široko “polje delovanja”. Mogu se praviti od različitih materijala, na različite načine. Jedan od ovih načina je i – reciklaža!Kao i za druge komade nameštaja nastale recikliranjem, i ovde se za pravljenje određenog elementa može koristiti apsolutno sve, a krajnji rezultat može biti zapanjujuće inteligentan, duhovit i maštovit.

Materijali koji se koriste su raznovrsni: kartoni za jaja, plastične flaše, staro posuđe, plastično, porcelansko ili od keramike, delovi automobila, motocikala ili bicikala, delovi različitih elemenata urbanog mobilijara (na primer – semafora), stare olovke, penkala i hemijske olovke, cevi, stari telefoni, kišobrani, radio aparati… šta god Vam padne na pamet. Lista je beskonačna.

Uglavnom je lako uočiti od kojih elemenata je neki reciklirani komad nastao, međutim, u slučaju lampi, lustera i ostalih rasvetnih tela u enterijeru, ovo ne mora da bude pravilo, tako da nas upravo ovi “neidentifikovani” delovi unutrašnje rasvete mogu najviše zaintrigirati, a ponekad i nasmejati.
Nekad je reciklaža samo način da se stari luster malo osveži, nekad se delovi starih lampi na različite načine kombinuju sa predmetima koje želimo da recikliramo, a neki primeri su zapravo nastali u potpunosti od recikliranih materijala.

Upotrebom reciklirane rasvete u prostoru možemo na vrlo lak način da postignemo različite stilove: retro, super-moderan, futuristički, industrijski…
Takođe, ovakvi elementi su, skoro kao po pravilu, otkačeni i često vrlo efektni. Ovu osobinu treba imati u vidu ako želimo da postignemo akcenat u prostoru.


Izvor


Article viewed 5253 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak