Radni kutak u domu

Radni kutak u domu


Prostor u kojem radite trebalo bi da bude izdvojena celina, ali u nedostatku dodatne sobe jedan deo stambenog prostora možete preurediti
Prostor u kojem radite trebalo bi da bude izdvojena celina, ali u nedostatku dodatne sobe jedan deo stambenog prostora možete da preuredite u radni deo. Bitno je da bude dovoljno veliki da smestite sto i kompjuter, a to možete organizovati u okviru dnevne sobe, trpezarije ili hodnika ako je dovoljno osvetljen. Da biste bili produktivni, potrebno je da radni prostor ispuni nekoliko uslova...

* Kutak za rad bi trebalo da je blizu prozora, kako bi imao dovoljno prirodnog svetla. Sunčeva energija poboljšava koncentraciju, jača volju i unosi optimizam. Uveče je takođe potrebno jako svetlo, ali nikako neonsko jer umara oči.

Radni kutak odnosno zid na koji se naslanja sto bi bilo dobro da bude vizuelno izdvojen, a to ćete postići ako ga okrečite drugom nijansom ili zalepite zanimljiv tapet, birajte boje koje prijaju vašem oku.

* Ukoliko vam klasičan radni sto ili sto za kompjuter zauzimaju mnogo prostora u kući, radnu površinu možete da organizujete tako što ćete da na zid montirate dasku od univera ili stakla. Spustićete je kada radite, a podići kada vam nije potrebna. Ukoliko je oslikate ili nešto zalepite na nju, delovaće kao ukras na zidu.

* Na zid oko radnog prostora fiksirajte nekoliko zanimljivih polica, neobičnih boja i oblika koje će vam biti prostor za odlaganje i pomoći da sve bude nadohvat ruke.


Article viewed 3736 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak