Police za vino

enterijer.ba
Police za vino


Za vino važi pravilo: najbolje čuvajte u ostatku uživajte. Iako su dobri skladišni uslovi najvažniji za čuvanje vina, to što nemate tradicionalni podzemni podrum ne bi trebalo da vas spreči da napravite svoju kolekciju. Za početak nabavite policu.Za vino važi pravilo: najbolje čuvajte u ostatku uživajte.

Iako su dobri skladišni uslovi najvažniji za čuvanje vina, to što nemate tradicionalni podzemni podrum ne bi trebalo da vas spreči da napravite svoju kolekciju. Za početak nabavite policu.

Vrlo često se postavlja pitanje. Kako se vino čuva položeno ili uspravno? Položeno-  nećete pogrešiti i sledite već dugo priznatu mudrost da boce treba da se čuvaju u vodoravnom položaju, tako da se čepovi ne osuše i ne počnu da propuštaju vazduh. Uspravno-  Šampanjcu je dobro i u uspravnom položaju zbog pritiska u samoj boci. Vino sa sintetičkim čepom nemojte da stavljate u ležeći položaj. Položeno i pod uglom. Dosta je mišljenja da je za vina najbolje da leže s malo podignutim grlom, tako da je čep i u dodiru s vazduhom i s vinom. Ali sve dok se ne promeni dizajn polica za vino, taj položaj neće baš biti mnogo praktičan.

Ukoliko ste ljubitelj vina, a ne posedujete vinariju i nemate uslova da sagradite podrum, a ne možete čak ni sebi da priuštite nekoliko vinskih vitrina u kojima se stalno održava kontrolisana optimalna temperatura i vlažnost, iskoristite ovih nekoliko primera kako da svoje boce izložite.


Izvor


Article viewed 14633 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak