Mala kuhinja- mnogo prostora

zena.blic.rs
Mala kuhinja- mnogo prostora


Da li naizgled nepristupačan i skučen prostor u potkrovlju može biti funkcionalno iskorišćen za lepu i praktičnu kuhinju u kojoj je sve na dohvat ruke i lepo uklopljeno. Naizgled nerešivi problemi u vidu greda, instalacionih cevi i drvenih kosnika iskorišćeni su u svrhu enterijera, naglašeni okvirom gipsanih ploča i bojeni u belo.Postojeći drveni stub sa kosnikom je postao veoma važan skulptoralni element. Obložen gipsanim pločama projektovan je tako da čini deo pulta za ručavanje, koji ima dvostruku funkciju, osim sedenja, sa druge strane su korisni kuhinjski elementi za odlaganje posuđa i potrepština.Takođe pult je iskorišćen za postavljanje kružne inoks sudopere i postao je bitan pregradni element u prostoru , istovremeno višenamenski. Korpusi kuhinje su izvedeni od belog univera kantovanog belom kant
trakom,dok su vidne stranice donjih kuhinjskih elemenata izvedene od univera trešnje koji se lepo uklapa sa laminatnim podom crvenkaste boje.Viseći elementi su izvedeni kombinovano, od belog univera i obogaćeni delovima u peskiranom staklu što čini celu kompoziciju interesantnom.Takođe je i radna ploča izvedena od različitih materijala,u delu iznad šporeta i mašine za sudove od bele laminatne ploče i u delu pulta, od zelenog mermera verde gvatemala u koji je utopljena sudopera. Lepa boja mermera još više je naglašena postavljanjem staklenih zelenkastih pločica iznad elemenata sudopere i šporeta čime cela slika dobija nestvaran oblik.
Za postavljanje frižidera iskorišćena je dvostrana niša, gde se sa strane prema dnevnoj sobi nalazi polica sa TV aparatom. Interesantnu igru boja još više potenciraju naglašene žute barske stolice sa naslonom, udobne za sedenje. Likovnost započeta igrom različitih materijala i boja kompletirana je nalepnicom za zid u crvenoj boji (naravno da motiv uvek može biti drugačiji i u zavisnosti od vaših afiniteta), na glavnom ulasku u kuhinju. Velika pažnja je posvećena rasveti,njenom položaju i odabiru. Uvek je lepo da u potkrovljima sa visokim kosim plafonima postavite lustere koji će slobodno visiti u prostoru, usmeravati svetlo na dole, i kao na slici biti od satiniranog stakla koje daje veoma dekorativan rezultat. Radna površina je dobro osvetljena
sa fluo rasvetom u toploj beloj boji, a sa tavanice se meko pružaju male halogene svetiljke koje još više naglašavaju kosinu plafona. Veoma je važno da sva rasvetna tela imaju istu boju svetla, jer njeno mešanje, u ovom slučaju jedinstvenog prostora, ne daje dobre rezultate.
Na malom prostoru postigli ste da osim dobro opremljene i funkcionalne kuhinje, imate razigran i nesvakidašnji prostorni element, slobodno možemo reći skulptoralan i maštovit. Možete ga ukrasiti dizajnerskim vazama u crnoj boji koje se idealno uklapaju u celu priču.

Izvor


Article viewed 7940 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak