Dekorativna rasveta u enterijeru

novosti.rs
Dekorativna rasveta u enterijeru


Moderne podne lampe nalikuju umetničkim delima koja preuzimaju glavnu ulogu u dnevnom boravku. Inovativni sistemi omogućavaju podešavanje ugla i jačine svetlosti

Što originalnije to bolje - moto je kreatora modernih rasvetnih tela.

Ove sezone savremeni enterijeri "kupaće" se u svetlosti neobičnih lampi i lustera. Praktično sve je dozvoljeno, ne postoji jasna granica između rasvete i dekorativnih predmeta.

Moderne podne lampe nalikuju umetničkim delima koja preuzimaju glavnu ulogu u dnevnom boravku. Zahvaljujući inovativnim sistemima moguće je podešavati ugao i jačinu svetlosti ili ih kombinovati sa drugim rasvetnim telima.

Već nekoliko sezona u trendu su ogromni HHL lusteri i dekorateri se pridržavaju ovog pravila bilo da je u pitanju dnevni boravak, trpezarija, kuhinja ili kupatilo. Veliki svetlosni objekti vise sa tavanice u punom sjaju, izrađeni od običnog i dekorativnog stakla, kristala, metala, plastike ili papira.

Pomalo zapostavljene zidne i stone lampe opet su našle mesto u savremenim enterijerima i to kao glavni svetlosni objekti najčešće u kombinaciji sa LED rasvetom integrisanom na plafonu. Njihovo prigušeno osvetljenje u kombinaciji sa upečatljivim tapetama i nameštajem deluje romantično i pomalo ekscentrično, a pre svega moderno.

Imajte na umu da veštačko svetlo može vizuelno prostor da učini manjim ili komfornijim. Kada je lampa usmerena direktno ka plafonu i ka sva četiri zida, soba izgleda znatno veće. Različiti uglovi pod kojima svetlost pada utiču i na teksturu, pa i boju tkanine i zidova.Izvor


Article viewed 8430 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak