Sitnice koje menjaju izgled stana

kraljevopress.com
Sitnice koje menjaju izgled stana


Da li ćete promenom tepiha izmeniti karakter cele sobe? Uvek ste se pitali da li sofa odgovara boji zida? Da li zavese idu sa jastucima?

Predstavljamo vam nekoliko ideja o uređenju kuće koje će potpuno promeniti dizajn vašeg doma.

- Tepih u dnevnoj sobi menja dominantnu boju sobe i diktira osećaj koji ćete imati kada u njoj boravite. Najjeftiniji način da ga promenite je da imate nekoliko manjih tepiha za sve sobe, pa da ih zamenjujete svakih nekoliko meseci. Leti vam teših i nije neophodan, pa ga operite i spremite u neki ugao da sačeka zimu.

- Kauč mora da bude nekoliko centimetara udaljen od zida. To će učiniti da prostor izgleda prostranije.

- Zidne police su odličan način da pokažete sebi i svima koji dođu kod vas ukrasne predmete ili knjige koje volite da sakupljate. One su jednostavne za instalaciju i mogu biti izvanredan ukras u svakoj prostoriji.

- Manji komadi nameštaja kao što su stočići i komode možete ukrasiti ukrasnim lepljivim papirom i time učiniti da izgleda novo i zabavno.

- Ukoliko imate bele zidove, birajte zavese u boji. neka budu providne, da bi što više svetla moglo da prodre kroz njih, ali da pri tom zadrže svoju funkciju čuvanja privatnosti.

- Ako je nameštaj beo, jastučnice neka budu šarene. Ukoliko je u boji, trudite se da se boja jastuka slaže, ali sa belom i bež ćete teško da pogrešite.

- Kupite ili sašijte mnogo jastučnica koje možete da menjate u skladu sa raspoloženjem.

- Ako imate decu ili psa, batalite belo osim ako ne želite da svo svoje slobodno vreme posvetite ribanju mrlja.

- Umesto slika, kupite nalepnice ili angažujte umetnika koji će vam erbrašom ukrasiti jedan zid u prostoriji zanimljivom šarom.

- Ukoliko su izodvi beli, zavese i nameštaj beli ili bež boje, samo jedan komad nameštaja u jarkoj boji daće potpuno drugačiji izgled celoj sobi.Izvor


Article viewed 11368 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak