Energizovane dnevne sobe

enterijerstana.com
Energizovane dnevne sobe


Dnevna soba je mesto porodične zabave. To je i mesto porodičnog okupljanja, pa Feng šui dnevne sobe utiče na harmoniju, prosperitet i uspeh porodice. Zato je najbolje u domu energizovati upravo ovu sobu.Da biste stvorili povoljnu dnevnu sobu, važno je da ona bude pravilnog oblika, dobro osvetljena i sa pažljivo raspoređenim nameštajem.


Najbolje je da soba bude kvadratnog ili pravougaonog oblika. Ukoliko se ulazna vrata otvaraju ka dnevnoj sobi, pokušajte da izbegnete prozor na zidu nasuprot njih. Prozor odmah pored ulaznih vrata takođe nije preporučljiv. To ozbiljno pogoršava Feng šui dnevne sobe i doma.

Energizovane dnevne sobe


Dizajn poda i tepiha takođe treba da bude pravilnog oblika. Mermerni podovi koji su tako popularni su napravljeni od nepravilnih komada što remeti red i unosi konfuziju u dnevnu sobu. Ukoliko je vaš pod takav predlažemo vam da ga promenite ili prekrijete jednobojnim tepihom.

Glatki podovi su bolji od grubih. U dnevnoj sobi, u kojoj porodica zabavlja svoje goste, neprikladni su neravni podovi. Oni ukazuju na neravnotežu, prepreke i težak put kroz život. Umesto njih, opredelite se za glatke podove ako želite povoljan Feng šui dnevne sobe.

Ukoliko je pod pokriven parketom, obratite pažnju da raspored drvenih pločica parketa nije takav da stvara sliku krstova i trouglova. Prave linije koje se prostiru od ulaznih vrata ka unutrašnjosti prostorije privlače č’i u dom. Međutim, ako izgleda da ističu linije iz doma, i č’i će oticati iz doma. Verovatno bi najbolje bilo da parket ne formira nikakve slike i oblike.

Energizovane dnevne sobe

 

U dnevnoj sobi plafon može energizovati Feng šui, ili uzrokovati nevolje. U današnjim modernim dnevnim sobama nalaze se gipsani plafoni sa raznim ukrasima. Sve dok oblik tih ukrasa nije oštar ili ugaon, oni neće loše uticati na vaš Feng šui. Međutim, potrebno je da se čuvate plafona na kojima postoje pravougaoni dizajni sa oštrim ivicama na sve četiri strane. Najbolje bi bilo imati plafon koji nema nikakve neravnine na sebi. Na sredini plafona najbolje bi bilo okačiti osnovni Feng šui energizator – kristalni luster. Ukoliko je plafon kos, ispravite neravnotežu sobe tako što ćete postaviti svetla na strani na kojoj je plafon nizak, podižući na taj način č’i.


Spiralne stepenice u dnevnoj sobi nisu naročito dobra ideja. Iako to dobro izgleda sa aspekta unutrašnje dekoracije, u stvarnosti spiralne stepenice stvaraju negativnu energiju i nisu povoljne za vaš dom. Ukoliko ih imate u svom stanu, pokušajte da ih pretvorite u obične stepenice.

Raspored sofe i stočića u dnevnoj sobi povoljan je ukoliko je pravilnog oblika. Ne preporučuje se raspored u obliku slova „L“ jer se na taj način stvaraju uglovi koji, naravno, uzrokuju loš č’i. Najbolje je da stočić bude u centru, a sofe raspoređene oko njega.
Izvor


Article viewed 9741 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak