Tople ideje za hladne zimske dane

enterijer.rs
Tople ideje za hladne zimske dane


Zimska sezona polako dolazi, temperature su sve niže, a nama je sve teže da se priviknemo, pošto nam je prethodna jesen bila i više nego duga i topla. Uskoro, kada temperatura bude pala ispod nule, prijaće nam da se ušuškamo u našem domu u kome smo prethodno stvorili topli i udobni ambijent.Zimska sezona polako dolazi, temperature su sve niže, a nama je sve teže da se priviknemo, pošto nam je prethodna jesen bila i više nego duga i topla. Uskoro, kada temperatura bude pala ispod nule, prijaće nam da se ušuškamo u našem domu u kome smo prethodno stvorili topli i udobni ambijent.

Koristite tamnije boje za toplu atmosferu. Braon, crvena, tamno zelena, boja vina su savršene boje za hladne dane. Neka to budu boje koje će se pojaviti na vašim prekrivačima, jastučićima, zavesama ili draperijama. Možda i neka mala interesantna dekoracija na zidu može da posluži.

Izaberite što više malih tepiha ili staza „paperjastog“ izgleda. Oni će vrlo lepo ukrasiti kuću i doneti osećaj topline, a svakako će poslužiti kao dobar izolator.

U zimskim mesecima imamo manje sunca koje nam ulazi u stan. Osvetlite te delove svoga stana posebnim svetlosnim efektima. Neka to budu male sveće i lampe koje služe da naprave atmosferu. Crvena i narandžasta svetlost će dodati toplotu u prostoriju. Ako još dodate malo aromatičnih mirisa kao što su vanila i cimet, ugođaj će biti pravi zimski.

Izaberite kamin i ugradite ga baš ove zime. Ako imate mogućnosti, ovo može biti mudar izbor i vrlo isplativ na duže staze. Dobićete siguran izvor toplote koji je nezavistan. Smanjićete troškove grejanja, a uz pucketanje vatre u hladnim zimskim noćima sigurno ćete se najbolje opustiti.

Iako su zimske boje crvena i zelena, probajte da u jednom delu napravite dekoraciju inspirisanu snežnim pahuljama. To može da bude samo jedan prozor, klub stočić ili jednostavno posteljina.

Nameštaj prekrijte punijim i mekanim prekrivačima. Vodite računa da se dezen i boja uklapa sa već postojećim jastučićima. Možete da izaberete i neki zimski motiv. Ovakvom dekoracijom kreiraćete toplu i intimnu atmosferu u kući.

Iako napolju zelenila više nema, grane drveća su ogoljene bez lišća, a sneg je prekrio travu, na vašem prozoru ili terasi mogli biste da napravite zeleni zimski aranžman u saksiji i tako unesete zelenilo i svežinu.


Izvor


Article viewed 6189 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak