Ogledalima povećaj prostor

magazinzazene.com
Ogledalima povećaj prostor


Verovatno si nebrojeno puta čula da postavljanjem ogledala u neku manju prostoriju u stanu dobijaš utisak većeg prostora. To jeste tačno, međutim, treba imati na umu, da ni to nije baš tako – staviš ogedalo bilo gde i bilo kako i tvoja prostorija se čini većom. Pročitaj naših nekoliko saveta i razmisli koje mesto je pravo za ogledalo.
Osim osećaja većeg prostora, ogledala tvom domu mogu da daju i dodatnu svetlost. Prema tome, ako u stanu imaš neki deo koji je nedovoljno osvetljen, postavljanje ogledala  ublizini ili naspram prozora će rešiti taj problem.

Takođe, ukoliko ogledalo postaviš naspram neke ukrasne biljke ili velike slike, prostorija će dobiti na prstranosti a vizuelno ćeš imati dvaput lepu stvar. Ako ti se soba čini malom i skučenom, mi ti savetujemo da jedan zid ofarbaš u tamniju boju, koja će biti u kontrastu sa ostalim zidovima i na taj, tamniji zid postaviš ogledalo, jer tako prostorija dobija na dubini i smanjuje osećaj skučenosti.

Još jedno od praktičnih rešenja sa ogledalima je da ih postaviš na vrata plakara. U tom slučaju svakako dobijaš na prostranosti a još ako je plakar naspram prozora onda je to pun pogodak.

Uvek pazi da ogledalo ne postavljaš tako da se u njemu ogledaju neke stvari koje baš i nisu reprezenativne jer tako samo možeš pogoršati stvar.

Ako si spremna na velike poteze, i ne štediš ni na trudu ni na parama, Šik magazin ti preporučuje da ogledala postaviš na plafon jer ćeš tako dobiti efekat visokih plafona i mnogo većeg prostora.


Izvor


Article viewed 4678 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak