Što daje šarm svakom dnevnom boravku?

tportal.hr
Što daje šarm svakom dnevnom boravku?


Funkcionalno neophodan, klub stolić redovito ima i dekorativnu ulogu u prostoru. Nekad je bio nužan element za serviranje pića, odlaganje daljinskih upravljača i ostalih predmeta, no moderni trendovi mu daju izrazito dizajnersku ulogu, koja nadmašuje onu funkcionalnu i time dobiva izuzetnu važnost u prostoru

Ovisno o potrebama prostora, trendovi dopuštaju veliku slobodu u odabiru klub stolića, no preferiraju se oni niži, većih dimenzija. Raspon materijala od kojih se izrađuju je također raznolik. Odabir najčešće ovisi o stilu namještaja ili sjedeće garniture, ali i o materijalima od kojih su sačinjeni postojeći elementi namještaja. No klub stolić je toliko poseban element da je sloboda odabira proširena na način koji mu dozvoljava biti samostalan element, oblikovno i materijalno neovisan o drugim komadima namještaja, koji će svojim dizajnom dati poseban naglasak dijelu prostora u kome se nalazi.

Klub stolić može biti višefunkcionalan, no takvi se najčešće odabiru za manje stambene prostore u kojima se na taj način štedi prostor i povećava njegova iskoristivost. Klub stolić možete iskoristiti na različite načine. Ispod njegove površine se mogu uvući dva do četiri taburea, koji su na taj način nevidljivi u prostoru, a po potrebi se izvlače kako bi se povećao broj sjedećih mjesta u dnevnom boravku.

Gornja ploha klub stolića može biti na otvaranje s podiznim mehanizmom. Na taj način stolić postaje dodatno spremište ili mjesto za izlaganje ukrasnih predmeta, (ako je gornja površina od transparentnog stakla), a dio s podiznim mehanizmom se može iskoristiti za objedovanje, korištenje prijenosnog računala i razne druge svrhe.

Klub stolić, poput blagovaonskog stola, može biti na razvlačenje, čime regulirate njegovu ukupnu dužinu prema trenutnim potrebama. Ovo je osobito dobar odabir za velike dnevne boravke s prostranim klub garniturama na koje može sjesti veći broj ljudi. Pri posluživanju hrane ili pića na klub stoliću, standardne dimenzije često postaju premale, pa je mogućnost reguliranja njegove dužine odlično rješenje za takve prilike. Ovo je osobito dobar odabir za obitelji s većim brojem članova i one koji često primaju goste.

Klub stolić se može atraktivno izvesti s ugrađenim ladicama ili policama
koje će odlično poslužiti za odlaganje predmeta. Klub stolić možete iskoristiti i kao bar, pogotovo za čuvanje ili izlaganje boca vina. Pretvarajući klub stolić u bar, sigurno ćete originalno iznenaditi sve prisutne, ali i obogatiti njegovu namjenu tj. iskoristivost u prostoru.

Vrlo praktični su i modularni klub stolići koji se koriste na način da se u različitim oblicima, sukladno trenutnim potrebama, slažu u module ili se izvlače, jer su uvučeni jedan ispod drugog. Na taj način ne zauzimaju prostor dok nisu u upotrebi. Modularni elementi mogu biti izvedeni u različitim bojama ili materijalima, tako da u konačnoj postavi izgledaju vrlo atraktivno i dinamično.

Klub stolić može imati izrazito dizajnersku, dekorativnu ulogu u prostoru. Takvi stolići su preporučljivi za one koji preferiraju dizajn na račun funkcionalnosti, a ulogu klub stolića nadomještaju dodatnim elementima u prostoru poput polica integriranih u sjedeću garnituru, konzolnih izvlačnih elemenata itd.

Izvor


Article viewed 12373 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak