TOP 10 otvorenih kuhinja

enterijer.ba
TOP 10 otvorenih kuhinja


Kuhinje kao centar doma i mjesto koje svi članovi posjete barem nekoliko puta u toku dana, mogu da budu otvoreni prostori i da svojim izgledom „razbiju“ klasične organizacije unutar ambijenta.U najvećem broju slučajeva dovoljne su sasvim male intervencije ili uklanjanje jednog zida da bi se dobila kuhinja „otvorenog“ pogleda. Ovakve kuhinje su u modernom uređenju sve popularnije, a uz njih se neminovno, funkcionalno spaja i trpezarijski prostor.

Izdvajamo 10 najpopularnijih otvorenih kuhinja i zona za ručavanje, uređenih uz pomoć nekoliko različitih stilova.


Sloboda i prostranost

Zahvaljujući velikom prostoru ova moderna kuhinja je uz pomoć predivnog šanka spojena sa radnom zonom kuhinje. U dekorisanju je primjetna „ljetna shema“ te čitav prostor izgleda veoma luksuzno, čemu posebno doprinosi osvjetljenje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Formalnost drveta

U ovom slučaju drvo je ukombinovano sa staklenom šank-površinom i kao takva, kuhinja je uređena bez puno boja i eksperimentisanja. Nudi nešto otmjeniju, formalniju atmosferu i odličnu iskorištenost prostora.

 

 

 
 

 

 Svježina mora

Mediteranski plava kuhinja i nešto klasičniji stil izazivaju romantičan doživljaj cijelog prostora. Svjetlije i raznovrsne nijanse plavog čine otvorenu zonu prozračnom, a čisto bijeli zidovi naglašavaju posvećenost morskom stilu do svakog detalja. 

 

 

 
 

Porodični utisak

Klasičan dizajn, crna granitna radna površina, kožne stolice i drvo čine da ova kuhinja odaje jednostavan, a veoma lijep porodični stil življenja. Prostranost kuhinje i trpezarije je odlična za slavlja i okupljanja, a završni krem detalji daju dozu stila ovom domu.

 

 

 

 

 

 

Šarm seoskog stila

Popularni „country“ stil primjetan je u svakom detalju kuhinje. Dovoljno prostora za skladištenje, bijeli elementi i tepih tradicionalne izrade daju odličnu uklopljenost otvorene kuhinje sa ostatkom enterijera.

 

 

 

 

  

 

 

Rustična atmosfera

Veliko kuhinjsko ostrvo sa okruglim, hrastovim stolom za ručavanje omogućilo je zanimljivo rješenje i lakši prolaz kroz kuhinju. Krem nijanse pločica i jednog dijela elemenata sjajno su uklopljene sa kabinetima u boji pistacije.

 

 

 

 

 

 

  

 
Vesela zona

Akcenti u svijetlim, šarenim bojama oživjeli su ovu bijelu kuhinju. Također, visoki elegantni kuhinjski ormari u kombinaciji sa mermernom radnom površinom ne bi odavali tako opuštenu atmosferu bez detalja u pink i zelenim tonovima,

 

 

 

  

 

  

 

Pametna kuhinja

Ova multifunkcionalna kuhinja izgleda zaista impresivno. Veliki hrastovi sto, kombinacija kamenog i drvenog poda sa crnim granitom – stvorili su svijetlu i udobnu kuhinju u kojoj se istovremeno može obavljati više radnji te je stoga odlična za veću porodicu.

 

 

 

   

 Glamurozni ručak

Plastika, drvo, staklo i keramika u jednom? Gledajući ovu modernu glamuroznu kuhinju – sve izgleda moguće i sjajno dekorisano. Njene jednostavne linije elemenata luster potpuno preobražava i daje „wow“ efekat kompletnom enterijeru.

 

 

 

 

 

 
 

 Neutralni stil


Izvor


Article viewed 12496 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak