Chi hodnika

enterijer.ba
Chi hodnika


Hodnici imaju snažan utjecaj na protok energije kroz dom. Dugi hodnici trebali bi biti puni ukrasnih predmeta, kako bi se omelo pravolinijsko kretanje Chi energije te kako bi energija usporila i akumulirala se. Ovo je posebno važno u slučajevima kada su u dnu hodnika vrata koja vode u drugu prostoriju.Poželjno je u duge hodnike postaviti nešto što će vizuelno presijecati njihovu dužinu , a istovremeno biti lijepo. Možete koristiti velike saksije sa cvijećem, slike, nisku komodu ili bambusove stabljike povezane crvenim koncem.

Bitan faktor je osvjetljenje

Najveći problem dugih i uskih hodnika je loše osvjetljenje koje zarobljava Yin energiju ili dovodi do toga da Chi bude ustajao. Stoga bi najbolje bilo da hodnici imaju krivine ili da su bar dobro osvijetljeni.

Kad birate osvjetljenje za hodnik, trebalo bi da ga osmislite tako da podstiče najbolje Feng Shui energije. Ne bi trebalo da postoje nikakvi tamni uglovi u kojima blagodatna energija može da stagnira i postane beživotna. To prouzrokuje loš Feng Shui koji može da se ispolji kao bolest, bezvoljnost ili umor.

Kad god je moguće, u hodnik bi trebalo pustiti prirodnu svjetlost. Stoga nemojte prozore u blizini hodnika zatvarati roletnama ili zavjesama. Tamo gdje vještačka zamjenjuje prirodnu, svjetlost bi trebala da bude blaga i indirektna.


 Dobri kristali

Ukoliko se s lijeve i desne strane hodnika nalaze sobe, njihova vrata ne bi trebalo da budu jedna nasuprot drugih. Tako postavljena vrata nagovještavaju određenu količinu sukoba koji narasta među ukućanima.

Stavljanje kristala na niske stoliće pored tih vrata umanjit će nagomilavanje neprijateljskog Chija, jer kristali donose dobru energiju.

Izvor


Article viewed 7178 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak