Sklad muške i ženske energije

enterijer.ba
Sklad muške i ženske energije


U svakom enterijeru potrebno je dovesti muške i ženske simbole i energiju u ravnotežu. U Feng Shuiju je veoma važno stvaranje ravnoteže između muških i ženskih energija u spavaćoj sobi, kao i u cijelom domu. To odražava bit Yin i Yang simbolizma, što je od ključnog značaja za postizanje dobrih osjećaja unutar određenog okruženja.Stoga Feng Shui za postizanje sklada, zahtijeva da se usredotočimo na ravnotežu muške i ženske energije.


Oprezno sa Yin energijom

U stanu ili kući ne bi smjelo biti suviše ženskih simbola. To se događa kad kombinacija boja i dekor ostavljaju izrazito ženstven dojam. Treba izbjegavati pretjerano korištenje Yin boja kao što su plava ili crna i suviše simbolizma.

Ne preporučuju se slike na kojima preovladava crna boja, kao ni prigušeno osvjetljenje u kući. Kada su sobe hladne, bez kućnih ljubimaca te kad nema nikakvih zvukova ni muzike, energija Yina preovladava i nadjačava energiju Yanga.Domovi ispunjeni suvišnom energijom Yina pate od nedostatka muške ili Yang sile. Važno je ukrasiti i namjestiti glavnu spavaću sobu tako da odražava odgovarajući omjer Yina i Yanga. Dopustite energiji Yina da prevlada, ali dodajte također crvenu i žutu boju Yanga, kao i jako osvjetljenje.


Izvor


Article viewed 4612 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak