Trpezarija modernog doba

enterijer.ba
Trpezarija modernog doba


Magično mjesto okupljanja i tempo života koji se brzo mijenja, utjecali su na to da se minimalizam u trpezarijama sve manje upotrebljava kao stil uređenjaTrpezarija modernog doba izgleda drugačije nego prije 10 ili više godina, iako je zadržala neke karakteristike sa samog početka XXI vijeka.

Tamo gdje se nekad porodica najviše okupljala, danas je prostor kroz koji se najčešće, nažalost, brzo smijenjuju tanjiri i nastavlja se dalje u radni dan. Šta predstavlja trpezarija modernog doba i da li je moguće povratiti poneku dragu naviku prošlih vremena?

Novi stil u najavi?

Upravo su ovi navodi utjecali na to da se dizajnu trpezarija vrati i u njih unese malo topline, boja, drveta, prirodnih materijala, ali da se ipak, ode korak dalje u dizajnerskom izrazu. Današnji tempo života, često jednoličan i zasnovan na borbi za egzistenciju, navodi većinu na misao da onog momenta kada se vrate u dom, ne žele sterilnu trpezariju, jednoličnu i bez detalja.

Predstavljamo nekoliko trpezarija modernog doba koje imaju nešto drugačiju, neobičniju formu uređenja, koje obiluju neobičnim detaljima i apsolutno ne moraju da se posmatraju kao nametljiva cjelina, već kao inspiracija i lični izraz pojedinca.


Prozračno i sa detaljima

Stil koji podrazumijeva dosta bijelog, jednostavnog, ali opet, naglašava ljubav ka moru ili prirodi. Boje su kombinovane po ličnom osjećaju, a detalji lijepo uklopljeni. Velika količina svjetla je zajednička poveznica ovih trpezarija.

Šareno i veselo

Predivno ukombinovani stilovi pokazuju da šareno i vedro ne mora da bude strogo definisano samo za dječiju sobu. Vesela trpezarija može da popravi dan i da domu potpuno drugačiji, zanimljiv ugođaj.

Pastelno i drugačije

Ove čudne kombinacije izgledaju nesvakidašnje, ali kroz njih je vlasnik izrazio svoju ljubav prema određenom segmentu života ili stilu. Lila, bijela, siva, roza, visoki stropovi, svjetlost – dovoljno za inspiraciju.

Komadi vrijedni čuvanja

Obratimo li pažnju na stolice, shvatit ćemo da smo takve iste možda bacili prije nekoliko godina. To su one stare, koje su davno „izašle iz mode“, ali ovo je odličan primjer kako se mogu osvježiti, ukombinovati sa modernim detaljima i napraviti ljupku atmosferu u trpezariji.

Inspirisani prostorima

Često se, oduševljeni ličnom ili tradicijom i stilovima drugih zemalja, odlučimo da ubacimo neki karakterističan detalj te kulture u lični prostor. To je odlična, tematska ideja za razbijanje tabua o trpezariji strogih linija i svedenih detalja.

Ljepota drveta i kamena

Prirodni materijali sa razlogom kupe velike simpatije u svim segmetima uređenja. Zid obložen kamenom, drvene grede, stol ili vitrina izgledaju veoma lijepo, drugačije i sa kontrastnim modernim detaljima daju dobitnu kombinaciju u enterijerima.
Izvor


Article viewed 4060 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak