16 inspirativnih trpezarija

enterijer.ba
16 inspirativnih trpezarija


Želite preurediti trpezariju, a nemate ideju koju boju i stil odabrati? Pronađite inspiraciju u jednom od ovih prekrasnih rješenja. 

'Opuštena' trpezarija

Pletene stolice, hladni plavi zidovi i drveni pod ovoj trpezariji daju opušten izgled.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neutralna trpezacija

Utoplite neutralnu trpezaciju uz pomoć nekoliko bogatih detalja u boji koji će zaintrigirati prostor bez da ga opterete. Koristite zemljane tonove na zidovima, zatim dodajte detalje u boji koja će naglasiti prostor. Postavite umjetninu na zid, keramiku na police i mnoštvo toplog, prirodnog drveta.

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Tradicionalna trpezarija

Ovaj hrastov trpezarijski stol i stolice postavljeni ispred olovnog prozora izgledaju kao da su oduvijek bili tu. Krem zidovi daju svježinu i svjetlost prozoru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Minimalistička trpezarija

Minimalistička trpezarija osvježena platnom u živahnim bojama. Interesantan detalj koji privlači pažnju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Savremena trpezarija

Crni sto i stolice sa detaljima od kroma i crvenom foteljom čine ovu trpezariju dramatičnom i savremenom. Velika podna lampa odličan je fokus u trpezariji.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Plava i bijela trpezarija

Od kuhinjskih krpa napravite zavjese i tako kreirajte jedinstven izgled u vašoj trpezariji. Ove boje koristite i na stolu i stolicama, ali putem drugačijeg uzorka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Retro tapete u modernom aranžmanu

Vizuelno naglašeni zid i klasični dizajn drvenog namještaja daje ovoj trpezariji 'retro' izgled. Žuti i zeleni detalji, upotpunjeni prirodnim svjetlom, od ove trpezarije napravit će pravo malo, senzualno iskustvo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Crvena vizuelno definiše prostoriju

Tapeta odvažnog motiva vizuelno određuje prostoriju, dok crne stolice i detalji daju ovoj trpezariji moderan i nekonvencionalan izgled. Stol od punog drveta naglašava autentičnost ovakvog dizajnerskog rješenja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Trpezarija za odvažne

Još jedna trpezarija sa dominantnom crvenom bojom. Crveni zid, naime, i vizuelno i stilski definiše stil ove trpezarije. Budući da je sama po sebi crvena boja dala akcenat prostoriji, ostatak namještaja je u nenametljivo svjetlijim nijansama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Galerija za ručavanje

Umjetničke slike objedinjene na glavni zid oplemenit će ovu trpezariju u kojoj će uživati svi ljubitelji hrane, ali i umjetnosti. Pored slika u prostoriji su još naglašene stolice, dok su preostali elementi u neutralnim nijnsama i od prirodnih materijala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Glamur ljubičaste trpezarije

Dominantna bijela paleta ove trpezarije u vizuelnom je skladu sa glamuroznom ljubičastom bojom zidova i upotpunjena zelenilom i svježinom cvijeća.

 

 

 

 

 

 

 

 


Crveni tonovi uz sjaj metala

Još jedna u nizu odvažnije uređenih trpezarija je ova ukrašena modernom tapetom stiliziranih, floralnih motiva. U kombinaciji sa mat sivim podnim pločicama, te modernim stolom visokog sjaja, jarko crvene stolice unijet će u ovu trpezariju neophodnu dozu živosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pruge i bordure

Za moderan izgled trpezarije oni hrabriji će zidove oblijepiti dekorativnim tapetama sa istaknutim prugama različitih debljina i razvijati temu prostorije prateći odabranu paletu komplementarnih boja. Za završni izgled obojite drvenariju u dominantnu boju primjenjene teme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bijela na bijelu

Elegancija bijele boje svakako je općeprihvaćena činjenica. Zato ne iznenađuje činjenica kako primjenjena u trpezariji unosi čistoću i mir. Svježe cvijeće je jedini kolor detalj koji će ovako uređena trpezarija 'tolerisati'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplina azurnih tkanina

Birajte stilizirane tapete neutralnih tonova za nježnu podlogu nešto agresivnijeg retro dizajna. Azurne tkanine i jastučići, upotpunjeni istočnjačkim dekorom ovu će prostoriju pretvoriti u čulno iskustvo za sve ukućane.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pozorišna atmosfera

Moderniji koncepti uređenja enterijera često koriste šank kao jedinu fizičku barijeru između kuhinje i trpezarije. Zadržite temu kroz obje ove prostorije, definirajući pri tome prostor za kuhanje i ručavanje. Tamniji detalji naglasit će prostor za ručavanje, dok su stolice tapacirane tkaninom savremenog dizajna izrazito udobne. Kuhinjski je prozor upotpunjen roletnom, a trpezarijski prozor ukrašen je bogatim paravanima, naravno u istom tonu. Za graciozan završetak birajte elegantan set za ručavanje.

 

 

 

 

 


Izvor


Article viewed 10480 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak