Različite upotrebe mikrotalasne pećnice

smedia.rs
Različite upotrebe mikrotalasne pećnice


Dobili ste mikrotalasnu pećnicu i stoji vam u kuhinji, zauzima mesto, a vi mislite da vam ni za šta ne služi. Grešite! Mikrotalasna je spas za domaćice.

Predstavljamo vam samo neke od načina različite upotrebe mikrotalasne pećnice:

SPREMANJE RIBE
Ako spremate meso u mikrotalasnoj, samo ćete dobiti đon za svoje cipele. Ali, ako kuvate ribu, mikrotalasna je savršena za to. Jednostavno, začinite ribu začinom, obmotajte je sa folijom koja može da se koristi u mikrotalasnoj peći i kuvajte oko 2 minuta ( zavisi od jačine vaše mikrotalasne) na najačem nivou. Pazite da je ne prekuvate.

STERILIŠITE KUHINJSKI SUNĐER

Sunđeri su plodno tlo za klice. Možete uvek da ih bacite ali tako bacate i pare. Lakše je da im produžite trajanje, tako što ćete svaki dan vlažan sunđer da grejete u mikrotalasnoj na najačoj temperaturi 2 minuta. Na taj način ćete ubiti oko 99% bakterija.

NAPRAVITE ČIPS
Možda ne verujete da je moguće da se napravi hrskavi čips u mikrotalasnoj ali to je itekako moguće.
***Čips od krompira iz mikrotalasne peći

SKUVAJTE POVRĆE NA PARI

Ne samo da je lakše nego je i zdravije. Što duže i na većoj temperaturi kuvate povrće, više se gube hranljivi sastojci, posebno vitamin C i tiamin vitamina B. Pošto je kuvanje povrća u mikrotalasnoj brže, pomaže da se gubitak hranjivih materija svede na minimum.

OMEKŠAJTE BRAON ŠEĆER
Nemojte da se više mučite i pokušavate da sastružete braon šećer koji je tvrd kao kamen. Navlažite papirne ubruse i savite ih preko braon šećera. Potrebno je oko 30 sekundi da šećer omekša.
***Dijeta za sreću

SPREMITE SLANINU
Stavite na tanjir nekoliko papirnih ubrusa i preko poređajte sloj slanine. Preko stavite još jedan sloj papirnih ubrusa. Uključite mikrotalasnu na najaču temperaturu dva minuta, sve dok slanina ne postane hrskava.

DA TESTO BRŽE NARASTE
Mikrotalasna je idealna za brzi rast testa. Potrebno je samo da stavite šolju sa vodom dok ne počne da se stvara para, zatim da ubacite i testo, zatvorite vrata mikrotalasne i testo će začas porasti.

Izvor


Article viewed 2742 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak