Ukrašavanje prozora je umetnost

smedia.rs
Ukrašavanje prozora je umetnost


Kada je ukrašavanje doma u pitanju, biranje zavesa može biti jedan od poslednjih elemenata koji ćemo kupiti jer ogroman izbor tkanina olakšava stvar. Ali koje su prave zavese za vas?

Različiti stilovi, boje i materijali će vam pomoći da postignete željeni izgled. Ali sa toliko opcija, koje su uglavnom prilično skupe, pravi izbor može biti problematičan.

Funkcija je prva stvar koju bi trebalo da uzmete u razmatranje. To uključuje željenu količinu sunčeve svetlosti i privatnost, kao i uokvirivanje ili skrivanje pogleda koji se može videti kroz prozor. ***Preuredite kuću bez potrošenog dinara

Ako je oblik prozora lep, kao i prizor koji se može videti, providne zavese su odgovor. Ako je prozor problematičan, draperije mogu sakriti dosta mana. Ako želite da prozor izgleda veće, pustite garnišne pola metra ili više sa svake strane. Možete da "izbrišete" prozor izborom materijala koji će biti sličan boji zida. Montirajte zavese što bliže plafonu, ako želite da plafon izgleda više nego što jeste.

Zatim, razmislite o izgledu koji želite. Bilo koji stil se može koristiti za bilo koji tip sobe. Bogato nabrane zavese izgledaju savršeno u formalnim, tradicionalnim sobama, ali apsolutno loše ako je enterijer namešten u modernom stilu.

Budžet je uvek važan faktor. Neverovatno je koliko zavese koštaju. Zato pogledajte ponudu u svim radnjama za koje ste čuli ili koje su vam preporučili i onda donesite konačnu odluku.

Ako želite isti materijal za draperije i jastuke, izgledaće malo bolje ako se ista tkanina ponovi i na drugim komadima nameštaja. Većina dizajnera kaže da je bolje ako zavese sašijete specijalno za svoju sobu. Uz gotove draperije ograničeni ste na prilagođavanje. Doduše zavese koje moraju da se šiju su obično skuplje od gotovih, ali ako već kupujete zavese jednom u ko zna koliko godina, ekstra trošak nije tako strašan. ***Jednostavni saveti za odabir tepiha

I na kraju, tu su trendovi. Trenutno su veoma popularne vrpce, pletenice i trake kojima se vezuju zavese sa strane prozora. To je kao dodavanje lepe ogrlice na jednostavnu haljinu - a pravi veliku razliku. Dizajneri ne savetuju šareniš i teksturu, ali zato kažu da su aktuelne boja masline, terakote, patlidžana, žalfije, kivija i špargle.

Izvor


Article viewed 6101 timesDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak